<

Із 5 червня в Україні послаблять карантинні обмеження: для ресторанів, храмів, літніх людей, літаків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 3.06.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ коментарі 2

Кабінет міністрів вирішив послабити карантин із 5-го червня, дозволивши повноцінно працювати закладам харчування, церквам – проводити богослужіння, людям старше 60-ти – покидати оселю, авіакомпаніям – здійснювати внутрішні рейси.

Про це повідомляє УП, посилаючись на засідання уряду, пропозиції міністра охорони здоров’я Максима Степанова та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Урядовці одностайно внесли зміни до постанови від 20-го травня №392 про перехід до “адаптивного” карантину.

Так, очільник МОЗу України запропонував з 5-го червня:

  • Дозволити роботу закладів громадського харчування, зокрема, приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів.
  • Дозволити проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією фізичного дотримання дистанції між учасниками не менше, ніж півтора метра, та в приміщенні – за умови перебування не більше, ніж 1 особи на 5 кв м площі будівлі.
  • Дозволити особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися умов самоізоляції.
  • Обмежити діяльність закладів оздоровлення та відпочинку дітей.
  • Дозволити проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому й дистанційному режимі .

Пропонується передбачити, що у разі невідповідності епідемічної ситуації у регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль регіональна комісія ТЕБ та НС збирається позачергово та приймає рішення про скасування деяких протиепідемічних заходів, виходячи з оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

В свою чергу міністр інфраструктури запропонував запровадити поетапне відновлення повітряного сполучення та надання дозволу з 5-го червня для внутрішніх авіаперевезень, з 15-го червня – для міжнародних авіаперевезень.  

Крім того, Мінінфраструктури також запропонувало дозволити перевезення до 4 пасажирів на авто (без урахування дітей віком до 14 років). Виняток – родини.

Згодом цю інформаціє у своєму телеграм-каналі підтвердив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Проте чи будуть ці пом’якшення торкатись Волинської області, наразі невідомо, оскільки станом на 2-ге червня Волинь не відповідала усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер