<

Російське вугілля йде в Україну, а нововолинське залишається на складах: на «Бужанці» лежить «9 мільйонів гривень»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:26 | 9.09.2019 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарів 8

Львівська вугільна компанія, через яку приймали вугілля з нововолинської шахти «Бужанська», що знаходиться в Іваничівському районі, не доставляє вагони на копальню. Близько 11-ти тисяч тонн вугілля лежить на аварійному складі. В той же час у Львівську область привозять вагони з Російської Федерації через всю Україну.

Шахтарі «Бужанської» повідомили, що більше місяця із шахти не реалізовують вугілля. У коментарі генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк зазначив, що не відправляють вугілля, бо не мають гарантій, що отримають його назад. На аварійному складі близько 11 тисяч тонн, що в грошовому еквіваленті складає 9 мільйонів гривень.

“150 вагонів – на складі, чекаємо вирішення питання. Отримав кілька листів від Постоленко, що на Львівській вугільній компанії неконтрольована ситуація, і він не дасть гарантій, що товар можна буде отримати назад. А російське вугілля поїхало, влада ж не повинна такого допускати. Найближча збагачувальна фабрика знаходиться в Дніпропетровській області. Розглядаємо варіант відправляти в інше місце, та на логістиці будемо втрачати мільйони”, – розповів Пилипюк.

Нагадаємо, у місті Соснівка Львівської області активісти три доби блокували російські вагони з вугіллям.

Зазначимо, що вугілля на «Бужанській» з зольністю від 52 до 56 %. Через Львівську вугільну компанію воно йшло на збагачення та відправлялося на продаж підприємству “Український національний продукт”. Як розповідав гендиректор Волиньвугілля, там давали передоплату та купували вугілля на 100 гривень дорожче.

Як повідомили 9-го вересня у фейсбук-спільноті «Типовий Володимир», російські вагони з вугіллям помітили в у Володимирі-Волинському. Зазначили, що вони рухалися в напрямку Ковеля.

Раніше повідомляли, що 1-го серпня Львівську вугільну компанію захопили рейдери. Керуючий санацією підприємства Володимир Постоленко розповів: “Не виключено, що весь західний регіон, львівсько-волинський вугільний басейн може зупинитися”.

Нагадаємо, не всі шахтарі підтримували те, що вугілля продають ТзОВ “УНП”. Голова незалежної профспілки шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура неодноразово висловлював свою думку, що на копальнях діють корумповані схеми.




коментарів: 8
  1. Лежить і буде далі лежати бо то не вугілля, а порода. Венгрина вже немає, щоб химичити . Було б то якісне вугілля – забрали б на електростанції миттєво

  2. Нововолинське вугілля, як і нововолинський хліб-не зрозуміло з чого… Не куплю і нікому не раджу, а платити потрібно за якісний продукт. Шахтар видобуває вугілля, а не заробляє стаж і регрес…

  3. я думаю зараз гура з макаровим можуть засвітитись як * справжні * активісти , пропустивши це вугілля через фабрику . пан пилипюк , дай їм такий шанс. а то тільки з волинцьом і юрківом в засос і на все готове !покажіть себе .

    • А нагадайте мені, кому та “фабрика” належить?…. Або роз’ясніть мені що таке за чудо “держзамовлення”, а хто власник нововолинських шахт, чи часом не держава?… Яка дає держзамовлення… І питання до “генерала” – згідно до ваших посадових обов’язків ви “видобувник” чи “комерсант”?… Згідно того як у вас ідуть справи, то нічого путнього…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця