<

В Іваничівському районі відбувся патріотичний захід у форматі козацького таборування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 22.05.2015 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ коментарів 7

Мета 19-го патріотичного заходу, табірного збору молодих козаків, в селі Милятин Іваничівського району в урочищі “Прощаниця” – підвищення рівня готовності молоді до захисту Батьківщини, відродження українських національних традицій та історичної свідомості, пропаганда здорового способу життя.

Цього року табірний збір шкільної молоді та вчителів є особливим, адже наша країна переживає важкі часи, тому саме зараз дуже актуально підіймати патріотичний дух людей, вселяти віру у краще та спонукати вивчати історію.

На збір молодих козачків прибули усі без винятку школи району – 27 навчальних закладів. Команди учасників поділені на молодих козаків та джур козацьких.

Для навчання молоді майстерності поводження зі зброєю на захід були запрошені представники із Нововолинського об’єднаного військового комісаріату.

В рамках спортивних змагань учні показували свої вміння у таких вправах: стрільба з пневматичної зброї, різні види бігу, метання бочки, попадання списа в ціль, вправи з шаблею, спорядження магазину набоями, приготування козацького кулішу, виконання патріотичних пісень.

Учасники та конкурсанти із юнацьким захопленням прагнули здобути перемогу для своєї команди та бути кращим у районі. Кожна команда особлива – має свою емблему, девіз та оформлення табору. По закінченню змагань на команд очікувала смачна польова вечеря, вогнище та живі співи.

Дві категорії команд-учасниць, які перемогли у змаганнях стали наступними власниками перехідної булави та вимпелу (вузький і довгий прапор, який піднімають на щоглі військового корабля під час плавання як ознаку його державної приналежності), переможці також отримали грошові винагороди.

Залучені до масштабного збору козаків освітяни Іваничівського району, представники влади та гості із сусіднього Володимир-Волинського району, сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, громадські організації.

За свідченнями легенди на місці, де проводиться щорічний збір молодих козаків, в ХVІІ столітті загін Запорізьких козаків врятував від смерті і неволі знемагаючих в бою з татарами польських вояків.

Урочище знаходиться у лісі Павлівського лісництва, що розділяє села Завидів і Милятин Іваничівського району Волинської області.

Назва урочища походить від слів “ прощання”, “ прощення”, “ примирення”. На цьому місці селяни благословляли на визвольну війну в козацьке військо своїх дітей, чоловіків, братів. Тут клялись на вірність Україні січові стрільці. Сюди приходили присягати Україні вояки УПА.

Організатори заходу – відділ освіти райдержадміністрації, Комунальний заклад “Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості”, сектор у справах молоді та спорту райдержадміністрації.

IMG_3889_tn
IMG_3892_tn
IMG_3894_tn
IMG_3895_tn
IMG_3896_tn
IMG_3898_tn
IMG_3900_tn
IMG_3903_tn
IMG_3911_tn
IMG_3916_tn
IMG_3919_tn
IMG_3924_tn
IMG_3931_tn
IMG_3945_tn
IMG_3946_tn
IMG_3949_tn
IMG_3951_tn
IMG_3967_tn
IMG_3968_tn




коментарів: 7
  1. скажіть , будь ласка , а де інтерв*ю які давали учасники заходу ? Чому їх не має ?

  2. А перемогли цього року козаки і козачки із ЗОШ І-ІІІ ст. с. Луковичі!!!
    Вітаємо!!!

  3. Гол. студр. Факультету Бізнесу ЛНТУ Недбайло М. :

    Гарна стаття) Тільки чому про переможців ні слова не сказали??? Хотілося б почути вкотре про своє село і школу! В ній вирощують переможців)))

  4. Віра – всЕляється, а не всИляється. Лісництво ПавлІвське, а не ПавлОвське,”…освітяни міста Іваничівського району” – незрозуміла фраза.”Сюди приходили присягати Українську вояки УПА.” – взагалі незрозуміле речення:) Про розділові знаки взагалі мовчу:). Автор не виспався? І Максим правильно сказав,- переможців і призерів треба, а не лише фото для піару. Удачі на журналістській ниві:)

  5. ВЗАГАЛІ ІВАНИЧІ МОЛОДЦІ . Такого патріотичного заходу в області нема ніде. Є чому повчитись в Іваничах. УКРАЇНА понад усе СЛАВА УКРАЇНІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця