<

В Іваничах умовно засудили чоловіка за ухилення від мобілізації

21:19 | 24.04.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
2953
/ Коментарі відсутні

В Іваничах судили чоловіка, який отримав повістку і відмовився від служби. Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки та звільнив від відбування покарання з випробувальним строком один рік.

Уродженець села Риковичі Павлівської громади, який о 17:48 23-го січня особисто отримав повістку, проте відмовився від відряджання до війська. Чоловіку необхідно було прибути о 17:00 25-го січня до військкомату для проходження військової служби. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 5-го квітня.

До слова, чоловік з 15-го лютого 2016 року перебував на військовому обліку як військовозобов`язаний і був визнаний довідкою військово-лікарської комісії придатним до проходження військової служби. До того ж жодних правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації він не мав.

Відтак проти жителя Павлівської громади порушили адміністративне провадження за ст.336 КК України (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації).

27-го лютого начальник Нововолинського відділу Володимирської окружної прокуратури, обвинувачений та його захисник уклали угоду про визнання винуватості.

В суді чоловік повністю визнав свою вину й запевнив, що щиро розкаявся.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі. Однак звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер