<

ПП «Європацукор» топить Іваничі смердючою жижою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:59 | 11.07.2018 / Іваничі /
Перегляди
6
/ коментарі 2

Лише за липень на вулиці Ювілейній в Іваничах сталося три пориви труби, якою зливаються відходи приватного підприємства «Європацукор», ще два – на Будівельній.

Іваничівці звикли до постійних поривів підземних трубопроводів підприємства. Аварії трапляються регулярно, а тепер частішають, адже зношені труби давно перетворилися на решето і не витримують тиску.

7- го липня смердюча жижа вкотре стікала Ювілейною і Будівельною, а 9-го знову сталося 2 пориви. Мешканцям затопило погріб, від рідини з ядучим запахом знищились рослини на городі у людей, які тут живуть.

“Три пориви за 2 тижні” – розповіли працівники, які трактором копали яму на Ювілейній, щоб знайти місце аварії.

У трубу забитий дерев’яний кілок – так підприємство ліквідовує неполадки. Його обріжуть і заварять – кажуть чоловіки.

Місцеві натомість говорять, що якщо попрацювати тут зварювальним апаратом, труба взагалі розсиплеться.

«Розкопали, кілка забили, закопали. Через тиждень знов те саме. На невеликому відрізку труби є дві діри – одна біля одної. Он потекло на город, всохла яблуня. Приїздила поліція, фотографували щось. Не виключено, що завтра знов прорве – тут найбільший тиск, тому й так. Бо коли качаєш, то на виході тиск зменшується, а тут, на початку, треба добре давити”, – розповів Володимир Панасюк, який проживає на вулиці Ювілейній.

Смердюча рідина, яка мала б текти на відстійники, ллється вздовж вулиці, утворюються калюжі з жижи. Якщо аварія трапиться у вихідні, люди змушені терпіти страшенний сморід, поки працівники не вийдуть на роботу.

Вириту яму загородили тільки біля благодійної організації «Незабудка», решту залишили так, як є. Адже в цьому кутку мешкає багато дітлахів, зовсім недалеко – школа, дитячий майданчик.

Керівник ПП «Європацукор» Микола Калініченко «не в курсі справ», де були журналісти та що вони бачили. Принаймні, так він сказав «БУГу». Судячи з розмови, пан Калініченко не має бажання говорити, що відбувається на цих вулицях.

Скільки років ПП «Єропацукор», стільки й трубам – кажуть жителі. А оскільки підприємство працює з 1956-го року, то не важко здогадатися, що ці труби давно відсвяткували свій 50-річний ювілей.

Щоб встановити нові, кажуть мешканці, у підприємства немає коштів. Вони стурбовані ситуацією, адже від речовини, яка витікає на поверхню грунту під час поривів, страждають не тільки люди, а й довкілля.




коментарів: 2
  1. Те саме робиться і на спортивній, як не лайно прорве яке не відомо куди викачується, так вода. І стабільно на цій вулиці огорожі стоять. А ще зимою голова селищної ради обіцяв ремонт цієї вулиці, але зараз навіть не згадує) як завжди.

  2. Ситуація не змінилась, дорога знищена, а був асвальт. Хто відновить дорогу?
    Пропоную викопати труби, здати на металолом, на вилучені кошти придбати пластикові
    труби та прокласти по териториї заводу і головне відновити дороги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер