<

Пенсіонери правоохоронних органів регіону Прибужжя блокували рух на трасі “Київ – Варшава”, вимагаючи перерахунку пенсій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 5.12.2017 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

5-го грудня пенсіонери правоохоронних органів із Іванич, Володимира-Волинського, Нововолинська та інших регіонів Волині, які вимагають перерахунку своїх пенсій згідно нового законодавства, розпочали акцію протесту.

На міжнародній трасі “Київ – Варшава” поблизу селища Люблинець Ковельського району мітингувальники безперервно ходили пішохідним переходом, унаслідок чого частково був перекритий рух транспорту. Сюди з’їхалися більше 100 чоловік з різних районів.

Учасники акції вимагають перерахунку коштів у зв’язку зі зміною розміру грошового забезпечення для військовослужбовців та поліцейських згідно закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших осіб, у якому йдеться, що пенсіонери МВС та інших структур мають отримувати таку ж пенсію, яку отримував би зараз пенсіонер поліції.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11-го листопада 2015 р. N 988 “Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції” та наказом № 260 від 06.04.2016 року МВС України “Про затвердження порядку та умов виплати грошового забезпечення поліцейським Національної поліції та курсантам вищих навчальних закладів МВС із специфічними умовами навчання” змінено грошове забезпечення поліцейських і така зміна надає право на перерахунок пенсій колишнім працівникам органів внутрішніх справ.

Законопроект щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України не діє, люди досі не отримали обіцяний державою перерахунок коштів.

Вони вважають, що такі дії Кабміну є неправомірними, адже законодавством гарантовано право на перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців та осіб, які мають право на пенсію за вказаним законом. Крім того, у бюджеті на 2018 рік кошти на перерахунок пенсій не передбачені.

Пенсіонери посилаються на статтю 63 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби”. Вони сподіваються, що представники влади посприяють їм у вирішенні цієї проблеми.

Колишні працівники правоохоронних органів не раз зверталися у Міністерство внутрішніх справ України з даного питання, проте до цих пір воно не було вирішене.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок