<

[ОНОВЛЕНО] Мешканці села Біличі Іваничівського району проти будівництва «курчаків»: відбулися громадські слухання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 26.07.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
146
/ коментарів 10

26-го липня в селі Біличі Іваничівського району проходили громадські слухання з місцевими мешканцями щодо будівництва пташника на території села.

З ініціативою про проведення громадських слухань звернувся староста Заболотцівського старостинського округу Олександр Цибуховський.

Як він розповів, безпосердньо до нього про будівництво пташника на території села Біличі ніхто поки не звертався.

За словами голови Литовезької ОТГ Івана Іванчука, представники ТзОВ “Пан Курчак” звернулися до громади з ініціативою побудувати пташники. Бажання побудувати фабрику саме на території села Біличі потенційний інвестор не поки виявляв.

Однак Іванчук припускає, що можуть почати скуповувати паї до вступу в дію закону про землю, тому селянам варто добре подумати і не допустити продажу ділянок, що можуть використати для пташників.

Також на слухання прибув помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який зауважив, що не здивується, якщо незабаром про наміри “Пана Курчака” побудувати пташники дізнаються в Іваничівсткій ОТГ та Поромівській, адже це відбувається централізовано і неподалік – Нововолинськ. Крім того не варто забувати про чутки щодо булівництва комбікормового заводу, сказав він.

Люди зауважили, що знають міста неподалік села Мишів, куди з пташників вивозять відходи і вони створюють неприємний запах, який чути на багато сіл. Помічник нардепа зазначив, що перевірять цю інформацію та виїдуть на місце.

В результаті під час голосування всі мешканці села проголосувати проти будівництва пташників на території Білич.

На громадських слуханнях були присутні також мешканці села Заставне, де нещодавно також проходили подібні громадські слухання. Вони зазначили, що варто об’єднатися, щоб добитися цілей.

Обговорення відбулися біля клубу. Інтерне-видання «БУГ» вело з місця події пряме включення:




коментарів: 10
  1. Повністю підтримую рішення зборів жителів с. Біличі!!!
    Однак, для себе особисто хотілося б дещо уточнити :).
    Цитую вислів Андрія Бокоча на зустрічі із жителями села Біличі Литовезької ОТГ: «Щойно говорив із Федором Войтюком, …., він сказав наступну річ… Дана земля в 2015 році була передана Держгеокадастром даній структурі за погодженням з Іваничівською районною радою. Крапка. Дальше нічого не хочу говорити, бо будуть говорити що політика. Але передана Іваничівською районною радою…» (примітка : на відео з 28 хвилини перегляду).
    Питання до панів А. Бокоча та Ф.Войтюка (який, зі слів Бокоча, це йому сказав):
    1) Якщо «погоджувала» дане питання Іваничівська районна рада – то напишіть усім нам, будь-ласка, номер та дату рішення райради з цього питання, або номер та дату розпорядження голови (або заступника голови) районної ради… Обов’язково зазначте прізвище та ініціали голови Іваничівської райради на той час, а хто голосував «за» з районних обранців ми знайдемо в архіві :);
    2) Якщо ж це “погодила” сільська (селищна) рада або райдержадміністрація, то було б по-людськи привселюдно вибачитись перед депутатами Іваничівської районної ради цієї каденції та керівництвом райради на той час! І Водночас, слід би було також двічі чітко назвати прізвище та ім’я керівника Іваничівської РДА (номер та дату розпорядження голови РДА з даного питання)! або відповідні дані із сільської (селищної) ради.
    На скільки я розумію, дії щодо даної земельної ділянки були проведені відповідно до вимог Закону України від 06 вересня 2012 року № 5245- VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», де у п. 6 прикінцевих та перехідних положень визначено, надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, що є підставою для державної реєстрації таких земельних ділянок, а також її затвердження здійснюються: у межах населених пунктів – сільськими, селищними, міськими радами; за межами населених пунктів – органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють розпорядження такими земельними ділянками (примітка: ТОБТО, у нашому випадку, РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЄЮ, а не районною радою!!!).
    P.S. Для Андрія Бокоча, там можливо і партія однакова, але прізвища людей різні..:), а можливо я і помиляюсь, ТАК ДЕ ПРАВДА????

  2. Ви можете, там і по 200 чоловік збиратися, останнє слово за Віктором Борисовичем. Після виборів побачимо, а зараз поки таке собі БОЖЕ ТЕЛЯТКО, в вовчій шкурі, тільки виберіть мене.

  3. А хіба то не староста недавно бігав і казав не хочуть заставненці то я в Біличах найду землю і нехай строють

  4. зарплати вам малі, дороги вам нехочуть будувати, а звідки гроші мають взятись? в задрипане село раз в житті прийшов інвестор і того відштовхнули… який жеш хворий в нас народ…..

  5. Хай оті олігархи і інвестори в себе будують ці курчаки. Чого не хочуть свої землі засирати а на наші пхаються? Ще біля Мишева біля сміттєзвалища хотіли будувати завод по перепобці відходів з курятини щоб ми і наші діти тим дихали і воду забруднену пили. Хай в себе ті
    інвестори будують чого не хочуть?

  6. Щодо інвестора і грошей. Краще жити бідніше але з чистим повітрям і водою. Крім того можна альтернативну енергетику розвивати сільське господарство те що не шкодить ні людям ні природі. Таких треба інвесторів і вони є.

  7. інвестор є – голандець, а що він для села зробив? питання до власників землі :), а зону в 34га можна під садки віддати, або розпаювати не по 50соток, а обробляє той самий голандець, аналогічно й берега – болотний фонд (за міжнародними договорами УКРАЇНИ – розорювання злочин), а хто переорав? от тут питання до відповідних органів, які тільки можуть простого дядька нагинати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер