<

На Іваничівщині планують провести конкурс ескізного проекту меморіалу загиблим воїнам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:22 | 28.01.2016 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Питання щодо встановлення пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції в Іваничівському районі, які загинули під час бойових дій на Сході країни, підняли 26-го січня на нараді заступника голови РДА Людмили Войтович.

Передбачено 70 тисяч гривень з районного бюджету на встановлення меморіалу, на сьогодні йде обговорення, як має виглядати меморіальний знак та де його буде встановлено.

“Питання встановлення пам’ятного знака порушували вже давно. На початках це мав бути пам’ятник Небесній сотні, але обставини в країні змінилися, тому плануємо зробити постійний постамент Героям АТО, тимчасові у нас вже є. Кошти на встановлення передбачаємо, однак, якщо проект буде більш якісним, нам їх не вистачить. Проводимо підготовчі роботи, для того, щоб втілити плани в життя. Потрібно мати рішення сесії селищної ради на відведення певної території. Будемо також оголошувати конкурс на ескіз пам’ятника. Коли буде зроблений кошторис, тоді, відповідно, працюватимемо над тим, щоб приступити до конкретних дій. Хочеться за рік все встигнути. Надіємося, що нам це вдасться”, – каже Людмила Войтович.

На нараді говорили про співфінансування з сільськими радами та залучення меценатів до збору коштів. Планується на засіданні Громадської ради обговорити місце розташування знаку. На сьогодні є два варіанти – біля залізничного вокзалу або на Меморіалі Слави в Іваничах.

“Професійного художника залучати не дешево. В нас є люди з багатою фантазією, тому збиратимемо пропозиції від наших краян”, – відзначила заступник голови РДА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа