<

Мешканцю Іванич присудили штраф 51 гривню та конфіскували німецьку вівчарку, яка загризла сусідських курей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 2.03.2020 / Іваничі / /
Перегляди
71
/ коментарів 15

Іваничівський районний суд покарав мешканця Іваничівського району за порушення правил тримання собак і котів та конфіскував домашнього улюбленця.

Про це відомо з постанови від 25-го лютого, яка міститься в Єдиному реєстрі судових рішень.

11-го лютого в селі Древині Іваничівського району за місцем проживання чоловік неналежно утримував півторарічного домашнього собаку породи «німецька вівчарка». Внаслідок чого пес задушив дві курки та одного півня, на території господарства односельчанки, що призвело до завдання їй майнової шкоди.

В судовому засіданні господар собаки свою вину у вчиненому визнав повністю та пояснив, що відшкодував матеріальні збитки, завдані його собакою.

Суд визнав чоловіка  винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 154 КУпАП (порушення правил тримання собак і котів) та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 гривню з конфіскацією собаки породи «німецька вівчарка».

Фото на головній – ілюстративне




коментарів: 15
    • Чоловік пояснив що компенсував збитки,а 51грн. це штраф за неналежне утримування собаки.

  1. Піпец!!!!
    А якщо дитина з рогатки курку приб’є, її теж конфіскуюь?
    Неправильно це!!!!

  2. А коли посіїш на городі, а сусідська курка прийде та відзьбає то також конфіскувати птахів. Кому той песик потрібний , куди його? Треба трохи думати?

    • Вважаєте,що рівень загрози курки такий самий як і тої собаки? Хотіла б я подивитись на вашу реакцію, коли на вас нападе ця пташка, а тоді собака та.

  3. Терміново треба песика звідти щабрати в інше сісце. Бо забепуть і вбють. У нас ннма місць утримання для конфіскованих собак!

  4. Доброхоти,а якщо,інша собака,загризе,вашу собаку.Наприклад собака сусіда,загризла не собаку а теля?

  5. Штрав це якесь глузування. Що він є, що нема. Понаводять породистих псів для понтів і не дбають про них.

  6. В бабусі був когут, то на подвір’я ніхто не міг зайти! Сторожував подвір’я краще за собак!

  7. Заплатити штраф 51,00 грн. і при цьому ще й конфіскація? Або в нас із законодавством не все нормально, або із судочинством щось не так. Як на мене, правильно було би суд присудив власнику пса відшкодування сусідці за втрачених курей у розмірі подвійної ринкової вартості,як мінімум, і штраф, але такий, що власнику пса дешевше і вигідніше було б облаштувати відповідні умови для утримування пса, наприклад 100 неоподатковуваних мінімумів. А конфісковувати живу тварину, друга людини – це якесь відлуння совка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер