<

Крадіжка шкільних комп’ютерів на Іваничівщині: впевнений у безкарності підліток продовжить “чистити” чуже майно?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 24.01.2018 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Хлопець, на якого падають підозри у вчиненні крадіжки комп’ютерів зі школи села Грибовиця Іваничівського району, продовжує перебувати на волі, хоча у правоохоронних органах відкрили вже не одне кримінальне провадження через його злочинну діяльність. 

“Некерований, неадекватний – кажуть про підлітка односельчани, – у школі бив дітей та плював у їжу, підпалював, крав. У Грибовицю прийшов вчитися втретє, за 8 років змінив 5 шкіл.

Ковель, Володимир-Волинський, Іваничі – скрізь відкриті кримінальні провадження щодо нього, а результату – нуль. Психіатричну експертизу пройшов. Довідки про те, що психічно неврівноважений, не має. Все, що робить, осмислює і це, вочевидь, приносить йому задоволення”.

У грудні 2017-го року “БУГ” повідомляв про 2 крадіжки в Іваничівському районі, коли невідомі особи винесли 4 комп’ютери з Грибовицької школи. Подібний інцидент тоді трапився також у навчальному закладі села Гряди.

Мешканці Грибовиці вже не мають сил мовчки терпіти злочинне свавілля і просять надати розголосу цій справі.

Люди цікавляться, які потрібно мати докази і що потрібно робити, щоб винні отримали справедливе покарання за свої дії. Історія з крадіжкою в навчальному закладі стала для них останньою краплею.

Це був робочий день. Вранці у школі працівники виявили побиті вікна, пошкоджені двері. Швидко викликали поліцію і, щоб не знищити слідів злочину, відмінили заняття, а учнів відпустили додому.

Прямо біля навчального закладу лежав монітор і системний блок – крадій налякався і вирішив залишити техніку, проте чотири комп’ютери встиг забрати.

“Це стало для всіх шоком, у школі недавно тільки відкрили комп’ютерний клас. Техніку шукали і батьки, і діти, а знайшли її зовсім випадково.

Випускники закладу помітили у закинутій хаті відхилені двері, а увійшовши туди, побачили викрадені речі. За попередніми підрахунками сума викраденого майна становила близько 30-ти тисяч гривень”, – розповідають мешканці.

Злодій почувався в приміщенні школи, як у власному будинку. Техніку сам не зміг би винести без сторонньої допомоги, тому довелося залучити до справи “колег”. Він докладно знав, де в шкільній майстерні лежить інструмент, за допомогою якого потім відгинали грати на дверях до комп’ютерного класу.

Злочинці пробралися в приміщення, розбивши цеглиною вікно в туалеті. Про те, що це були підлітки, говорили і відбитки стоп. Вони зігнули загратовані двері, а комп’ютери винесли через вікно у класі. Працювали в рукавицях.

“У цей період крадіжки техніки зі шкіл зафіксували в Грядах і у Старій Лішні. Деякі викрадені речі знайшли в ломбарді.

Поліція забрала хлопця у відділок, потім відпустила. Він відверто говорить, що йому нічого не буде, крадені речі продає і гроші в усіх на очах тринькає. Люди хочуть, щоб це жахіття швидше закінчилося”, – говорять в Грибовиці.

Мешканці думають, як надійніше захиститися від крадія. Жителі впевнені: він неодмінно продовжить займатись своїм ремеслом, адже найбільшим заохоченням до злочину є безкарність.




коментарів: 6
  1. А що кримінальні провадження по цих фактах вже закрили, що йде мова про безкараність? Звісно що його відпустили з відділку, адже згідно ст. 208 КПК України підстав на затримання не має.І те що він собі придумав і говорить ще не значить, що так буде.

  2. Які об’єкти що ви говорите людино добра.Це сільська школа де деректор як може так і старається просе кланчїться в районі щоб була забиспечена школа.Директору з власної кишені платити щоб охоронця наняти? Бо ж районом цього не передбачено.А будинки які обкрадає те малольтній….. Слів не можна підібрати для нього, то що теж не спати комусь з господарів а діжурити бо може надумає прийти обкрадати. А знущання з дітей в школі та це просто не має сил вже.Ви просто не були на місті деректора школи, вчителів,батьків які вже сил не мають з тим всім боротися це не дитини це росте страшний злочинець.

    • Да директор старається, за зарплату приблизно в 10 тис/міс і відпускні більше 15 і при 20 учнях, мусить старатися а інакше нехай йде в гімназії де по 30 учнів в класі.

  3. Які об’єкти? Це що військовий завод або банк?
    Це кінець моралі та поваги до рідного, святого, осередку миру, знань та дитинства..
    Виховувати потрібно та контролювати своїх дітей, бо наробити просто, а от, зробити людиною- потрібно зусиль прикласти. Та видно прикластись є до чого, через це і такі дегради заполонили нашу Рідну Землю…
    Виховання, повага, мораль повинна бути до всього, а тоді
    Все буде в Нас з Богом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер