<

Іваничівський суд оголосив вирок нововолинцю, який крав вінки з могил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 22.12.2017 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Іваничівський районний суд вироком від 21-го грудня засудив 35-річного жителя міста Нововолинськ, який крав із кладовища вінки з метою здачі їх на металобрухт, на п’ять років позбавлення волі і на підставі статті 75-ої Кримінального кодексу України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на три роки.

“БУГ” повідомляв про те, що на кладовищі поблизу села Космівка Іваничівського району 35-річний житель Нововолинська знімав вінки з могил. Слідчі за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України та оголосили про підозру в інкримінованому злочині.

“Чоловік викрав 15 вінків із трьох могил на кладовищі і мав намір, обпаливши дріт, здати на металобрухт. Зловмисник уже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки», – інформував раніше начальник Іваничівського відділення поліції Ігор Дорохольський.  

Справу крадія вінків розглянули в Іваничівському районному суді, відповідно до рішення якого чоловіка визнано винним та призначено покарання у вигляді 5 років обмеження волі й на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування призначеного покарання, якщо він упродовж 3-х років не вчинить злочину і виконає покладені на нього обов’язки згідно статті 76 КК України.

Іспитовий строк — це певний проміжок часу, протягом якого здійснюється контроль за засудженим і останній під загрозою реального відбування призначеного покарання зобов’язаний виконувати покладені на нього обов’язки та інші умови випробування. Іспитовий строк містить у собі погрозу реального виконання покарання, якщо засуджений не буде виконувати умови випробування, і можливість остаточного звільнення від відбування покарання і погашення судимості, якщо особа виконає покладені на неї обов’язки. Значення іспитового строку полягає і в тому, що тільки протягом цього строку особа визнається судимою і за нею здійснюється контроль з боку органів виконання покарання. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа