<

Іваничівська селищна рада візьме на баланс районну лікарню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:09 | 12.02.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Іваничівська селищна рада планує взяти на баланс КНП «Іваничівська центральна районна лікарня». Відтак утримання медзакладу ляже на плечі місцевого бюджету. А йдеться про чималі кошти.

10-го лютого відбулась робоча зустріч керівництва Іваничівської селищної ради та керівництва КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» по питанню взяття цієї установи у комунальну власність селищної ради та входженням селищної ради у засновники. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства.

Зустріч пройшла за участю керівництва селищного голови, директора КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» Алли Баранчук, працівників районної лікарні та начальника виробничої дільниці ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» Олега Новосада.

Під час наради присутні зазначили, що КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» являється одним із ведучих лікувальних закладів у районі, який потрібно зберегти.

Керівники селищної ради повідомили, що згідно бюджетного законодавства, усі енергоносії медичних установ повинні оплачуватись органами місцевого самоврядування. Так, селищна рада надала кошти районній лікарні на оплату енергоносіїв за січень. А це біля 500 тисяч гривень.

Також на 2021 рік підписано відповідні меморандуми між Іваничівською, Павлівською, Поромівською та Литовезькою ОТГ щодо співфінансування витрат за енергоносії КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» та КНП «Іваничівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

На робочій зустрічі керівництва селищної ради та КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» обговорено питання оптимізації затрат на оплату за комунальні послуги, в тому числі, оплати за тепло.

Селищним головою Лідією Томашевською було піднято питання розрахунків потреб в енергоносіях та в цілому витрат по установі.

До слова, на сьогоднішній день КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» перебуває у договірних відносинах з Національною службою здоров’я України та надає медичні послуги по п’яти пакетах. Завдяки залученим коштам з Національної служби здоров’я України лікарня готова отримати дозвіл на впровадження ще п’яти видів пакетів надання медичної допомоги, що стало можливим завдяки своєчасній закупівлі дороговартісного медичного обладнання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа