<

Іваничі: дозволу на будівництво залізничної платформи ще немає, а гроші райрада вже виділила

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:52 | 13.10.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Під час сесії Іваничівської районної ради 12-го жовтня найбільш дискусійним стало питання Про внесення змін до рішення районної ради від 26-го січня 2017 року №12/3 “Про районний бюджет на 2017 рік”.

Депутати сперечалися з приводу виділення 55-ти тисяч на будівництво залізничної платформи у селі Древині Іваничівського району.

Нагадаємо, що вартість будівництва платформи становить близько мільйона гривень. Депутат райради Микола Холмецький (фракція БПП «Солідарність») вважає, що недоцільно реалізовувати цей проект і розпорошувати кошти місцевого бюджету, адже приблизно за три кілометри від Древинь знаходиться залізнична станція Іваничі. Він припускає, що такий хід на руку голови районної ради Андрія Бадзюня, котрий балотується на голову Іваничівської ОТГ.

На початку сесійного засідання він закликав зняти це питання з порядку денного.

«Не пройдена технічна експертиза, тому підстави для надання коштів фактично відсутні. Відсутній також дозвіл для облаштування платформи. Маючи проблеми із закриттям енергоносіїв у медичних та інших закладах, рахую, що це зловживання коштами районної ради. Виділення фінансів може розглядатися як передвиборча агітація за кошти місцевого бюджету.

В Андрія Анатолійовича є дуже багато лідерських якостей, але перетнути цю межу я би не радив», – виступив Микола Холмецький.

Віктор Дорошук (фракція УКРОП) запропонував на будівництво майданчику виділити суму, але меншу, як пропонувалося..

«Хочу частково підтримати Холмецького, тому що дійсно сума для нас значуща. Ми знаємо, що експертиза найменше буде тривати місяць, а потім треба отримати дозвіл на початок робіт і ці гроші ми зараз звідкись забираємо. Пропоную компроміс: давайте виділимо 5-10 тисяч на проведення експертизи, а коли вона буде, як і дозвіл на роботи, тоді будемо виділяти далі», -сказав він.

Микола Тритевич, відстоюючи позицію жителів села Древині, зауважив, що сьогодні 21 століття, а люди до поїзда ходять з сусіднього села пішки. Зимою дороги замітає і транспортного сполучення нема. На його думку, людям потрібна ця платформа в даний час для виживання, не те що для повсякденного життя.

Оксана Рубан із Радикальної партії Олега Ляшка зауважила, що депутати ні в якому разі не проти комфорту мешканців села, справа у раціональному використанні коштів.

«Скажіть будь ласка, в даний момент ви зможете проводити якісь роботи? П’ятдесят тисяч до кінця року використаєте? У вас є попереднє погодження? Нема», – констатувала вона.

Депутат запропонувала виділити гроші на дозволи, а пізніше на будівництво. Проте таку пропозицію обранці громади не підтримали. Позиція Андрія Бадзюня їх переконала більше.

«Вони там не люди, чи що?», – єдиний аргумент голови районної ради, що переконав депутатів.

Більшістю голосів вони прийняли рішення виділити 55-ти тисяч на будівництво платформи у Древинях.




коментарів: 4
  1. А чогож то бадзюнь ще до Нововолинська колію не кладе?
    Звідти теж до Іванич люди добираються.

  2. Клас! тепер буде їздити Хюндай “Іваничі-Древені” ім.Бадзюня!!! ото передвиборчий піар-хід!! з почуттям гумору у Бадзюня піарщики, хоча і без мозгів.

  3. 1. Земельної ділянки під будівництво немає (детального плану забудови немає, не змінено цільове призначення землі).
    2. Дозволу на будівництво від залізниці немає і не буде (щоб розігнати потяг, а потім зупинити – це багато пального – це збиток для колії, Іваничі-Яневичі з економічної точки це достатньо).
    3. Проект (зі слів М.Тритевича є, але йому вже 3 роки) – він не дійсний, порахований по цінах і зарплатах трьохрічної давнини. Якщо вартість будівництва була 1 млн. грн., то зараз – близько 2,5-3 млн.
    4. Експертизи проекту немає і не буде поки не перерахують, а це гроші.
    5. Кошти район виділив “аж” 55 тис. – для ГО “Древинська перспектива”.???? … Це громадська організація буде будувати?
    6. Саме основне! Якщо навіть ГО кошти отримає, можливо навіть якусь будку поставлять, можливо вчіплять назву “ДРЕВИНІ”. Усе це буде незаконно та без дозволу. А якщо незаконно – потяг не зупиниться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця