<

В Іваничах засудили чоловіка, який 8 років не платив аліменти двом дітям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 22.05.2019 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

В Іваничах батько за злісне ухилення від сплати аліментів на двох дітей був притягнений до кримінальної відповідальності.

За рішенням суду чоловік на утримання сина та дочки мав виплачувати кошти в розмірі 1/3 частини від його щомісячного доходу, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення найстаршою дитиною повноліття. Однак від їх сплати злісно ухилявся.

Будучи особою працездатного віку, у період часу з 14 листопада 2011 року по лютий 2019 року не платив аліменти та іншої допомоги не надавав. Станом на 28 лютого 2019 року мав заборгованість по сплаті аліментів в сумі 66 374,64 грн.

Іваничівський районний суд визнав винним батька за статею 164 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 80 годин громадських робіт. Про це йдеться у вироку від 13-го травня.

Стаття 164. Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: Злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), а також злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їх утриманні караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі до трьох років.

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні даного кримінального правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся. Суду показав, що має намір працевлаштуватися та в подальшому належним чином виконувати рішення суду щодо сплати аліментів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок