<

Громада села Біличі, що на Іваничівщині, прийняла рішення про перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:56 | 27.02.2019 / Іваничі / , /
Перегляди
164
/ коментарів 59

27-го лютого у клубі села Біличі Литовезької ОТГ відбулися парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за перехід до ПЦУ.

Про це «БУГу» повідомив староста села Олександр Цибуховський.

Прихожани Свято-Михайлівської церкви майже одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Із 91 присутніх на зборах 90 проголосували “За” перехід, 1 утримався.

Як стало відомо, священик храму не брав участі у зборах.




коментарів: 59
  1. А можуть парафіяльні збори проходити без священника?
    А на якій правовій підставі використовували клуб: укладали договір оренди чи інше?
    Чи всі ті, що голосували, належать до релігійної громади Свято-Михайлівскьої церкви? Чи знають вони символ віри, Отченаш, інші молитви?
    Для парафіяльних зборів варто використовувати церкву.

    • А мпшники все не уймуться. Все їм щось не так. Невже ви думаєте, що своїми придирками зупините народний рух у прагненні до своєї церкви?

      • Рух цей тільки в клубі покричати, а щонеділі до храму Божого йти, то-ні. На ринок усі їдуть))))

        • У нас у Новояворівську вже рків 15-20 як ринки не працюють.Так що така проблема – не проблема.Було-б бажання.

      • З УПЦ МП (тобто з церкви признаної всіма патриархами світу) ніхто не “придираєтся”,вони зовсім нікого не чіпають тільки відповідають!!! 1)Хто подав цю статтю в інтернет- “Громада села Біличі, що на Іваничівщині, прийняла рішення про перехід до ПЦУ ” — НЕ УПЦ МП -ТАК??? 2)Хто порушує закон В.Ради Підписанний президентом :ЗАКОН УКРАЇНИ
        Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи. Президент України
        П.ПОРОШЕНКО м. Київ
        17 січня 2019 року
        № 2673-VIII- -“можливість вирішувати перехід матимуть члени релігійної громади – прості люди, які постійно відвідують храм.” а не жителі села,сільрада або ще хтось вирішує що прихожанам робити-НЕ УПЦ МП ПОРУШУЄ -ТАК??? Як ви не можете зрозуміти МОСКОВСЬКА ПАТРИАРХІЯ -ДУХОВНЕ ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ,ЦЕ НЕ ПРИЗНАННЯ РОСІЙСКОЇ ВЛАДИ,російська влада-БАНДІТИ ВОРИ КОРУБЦІОНЕРИ НЕГОДЯЇ ,довели росіян до бідноти і злиднів а тільки від нафти та газу росія має-300мільярдів доларів сша в рік а ще ліс вуголь та інше а народ-бомжі,то їхня влада ще на весь мир зазіхає ракетами,при цому їхня церква-признана всіма мировими патріархами ,а ПЦУ-покщо -ні,буде тоді-так!!!

    • ***А можуть парафіяльні збори проходити без священника?***
      Можуть. Паства – не кріпаки. Священник – не пан. Згідно закону Громада – власник храму, а священник – найманець. НЕ хоче бути з громадою – громада найме іншого.

      ***Для парафіяльних зборів варто використовувати церкву. ***
      Взагалі у християн (якщо вони христиані, а не МП-шні беснуваті з хрестом на пузі) церкву використовують за прямим призначенням – для релігійних обрядів та спілкуванню з Богом. Щодо організаційних питань (в т.ч. парафіяльних зборів) – використання храму зовсім необов’язкове

  2. Взагалі що то за тенденція в школах і клубах проводити парафіяльні збори, а точніше збори територіальної громади? Потрібно перевірити правові підстави і інтерес директорів і голів до цих питань.

    • Шановні! Якщо Ви проти переходу до УПЦ так і потрібно написати, а не покриватися різними законами! І таке витворяти !!! Слава Україні!

      • Так ми проти! А чому прикриватися???? Ми вимагаємо дотримання законів. А ви, що проти??? Чи ви за совок??

  3. голосували тільки жителці Білич, а не всі прихожани і парафіяни церкви. Все вирішується на політичному рівні.

  4. А може краще перевірити інтерес священника який не захотів приходити на збори і не чине супротив переходу до ПЦУ .

  5. Зазвичай у таких зборах беруть участь люди,які по життю до Храму ходять лише на Пасху…Цьому всьому,що зараз відбувається в українських церквах одне пояснення: сатана не спить і різними способами, дійсно віруючим людям, перекриває шлях до Бога….Та той в кого Господь в душі на провокації не піддасться і смиренно буде приймати всі митарства…

    • якби у церквах не засіли московські гебісти-чорти то і люди б частіше ходили! Подивіться на свого “владику” Павла – збочинець і всі хто йому ручку цілує такі ж самі.
      Не вякайте на УПЦ! Повірте перше самі в Бога.

  6. А може краще перевірити інтереси священника який не прийшов на збори і чинить супротив переходу до ПЦУ !

  7. Пишіть правильно, що переходять не до ПЦУ а до УПЦ КП. Бо такої структури як ПЦУ в Україні не існує.

  8. Такої Таня структури в Україні як Московський патріархат тепер не існує!!!

    • А його й не існувало. Існує УПЦ. А ваш пост підтвердіть документом, який має юридичну силу)))

    • Андрій найди статтю— “Закон о переименовании церквей не соответствует светскости Украинского государства, – научно-экспертное управление” Цитата :
      Обращают внимание на несоответствие норм принятого Радой закона нормам Конституции.Принятый парламентом закон № 5309 не соответствует принципу светскости власти в Украине и противоречит нормам Конституции о равных правах независимо от веры исповедания. Об этом говорится в заключении Главного научно-экспертного управления (ГНЭУ), опубликованном в карточке законопроекта на сайте Верховной Рады. Вместе с тем, нормы принятого закона выходят за пределы, установленные в Конституции и законе “О свободе совести и религиозные организации”.
      “По мнению Главного управления, такой подход не согласуется со светской природой Украинского государства, которая закреплена в Конституции Украины, и может привести к деструктивным процессам в религиозной сфере”, – говорится в заключении.” Що скажеш??

    • у вас бульшість прихожан із селища,і якщо ви така віруюча людина то чому ображаєте людей???

  9. Староста проводив агітацію у селі, висловлювався за перехід, бо ж йому заплатили 3000 зелених, його рідні не зуміли язик за зубами тримати))) До речі, Цибуховський Олександр Дмитрович вже брав хабарі https://bug.org.ua/news/ivanychi/starosta-sela-v-ivanychivs-komu-ra-oni-za-khabar-dozvolyv-vyvezennia-rudy-iz-terykonu-shakhty-260620/

    • щоб ви робили без людей із селища,як у вас на збори прийшли 91 людина а в церкву ходить 10 із них і то може. і нема чого обзивати інших людей ви такі віруючі люди.

  10. Люди схаменіться за що ми воюєм 5 років. скоро будете ставити блокпост на переїзді бо сєпари на місці є.

  11. А я вірю, що отець Павло розумна і добра людина і прислухається до думки громади – їм разом жити і богу молитися….

  12. На рахунок священника
    Задача для 3 класу
    В селі 100 людей. Одна частина 49 людей ходять в церкву УПЦ щонеділі (при переході до ПЦУ ходити не будуть) Друга частина за перехід до ПЦУ, із них 40 людей ходять у Церкву 1-2 рази на рік 9 зовсім не ходять, 2 утримались. Питання. Хто буде ходити в церкву ПЦУ після переходу?

    Як думаєте при пустому Храмі, без пожертвувань, звідки візьмуться гроші для сплати рахунків за Церкву і будинок(газ, вода, світло,ітп?) (Окрім надходження від похорон,вінчання,ітп )?Чи готові ті що за перехід щомісяця віддавати частину своїх коштів до Церкви,щоб її утримувати?

  13. І прихожани і парафіяни були за перехід.Шановні тролі не пишіть дурниці всі добре знають хто такий Павло .Щодо Цибуховський то там інше питання,як староста то він гідно виконує обов’язки і дуже багато що зробив для Білий.Чому Павло не хоче переходити ,бо Москва платить йому в місяць 1000 доларів.Що до моралі то Павло міг і напитись

    • А якцо СБУ приїде сьогодні ввечері, зможете надати докази? Можливо маєте ще якісь докази? Це дуже важливо, щоб ви змогли підтвердити свої слова

    • Шановна, а чим ви докажете, що отець Павло отримує від Москви таку заробітну плату? Люди, схаменіться!!! Тримайте язик за зубами, думайте перед тим, як щось говорити!!!
      Отець Павло на таке не заслуговує, він у нас вартий поваги та згадки у молитвах!!!

    • Шановна,а звідки ви знаєте, що о.Павло отримує таку зарплату? А можливо, ви йому приносили? Через вас передавали?
      Люди, та схаменіться вже,думайте що говорите!!! Як вам не стидно таке говорити. Не дивно кажуть, що язик без кісток. Власне моя думка, наш священник на такі плітки не заслуговує. Він вартий поваги та згадок у молитвах!!!

    • Це ж треба…аж тисячу доларів!!! А Вам не дісталось!!! От і кричите на кожному кроці що ви патріот. Людина яка через церкву хоче ствердитись як патріот,патріотом не є. Жиди запудрули вам мізки а ви й почалися,а вони на цьому ґрунті продовжують і далі наживатися. А ми давайте ще поб’ємось щоб довести одне одному що ми таки українці

    • Язик помело хочете провірити прямо зараз? Так от: ТЕСТ ПЕРЕД ГОСПОДОМ БОГОМ кого?— “Прихожанка / 28.02.2019 – 14:15” Якщо правда що о.Павел має 1000дол. від Москви або її патриархії ,або від будь кого за те що він в істинні церкві-УПЦ МП то ВИ -“Прихожанка / 28.02.2019 – 14:15” Напишіть тут щоб усі ми прочитали так–“Я КАЖУ ПРАВДУ ЩО О,ПАВЕЛ МАЄ 1000 ДОЛ,ЯКЩО БРЕШУ ТО ГОПОДИ НАКАЖИ МЕНЕ І ВЕСЬ МІЙ РІД! ” Чекаемо,як ви думаєте напише? ОЙ ЯК СТРАШНО! ДУМАЮ НЕ НАПИШЕ! МЕНІ ЇЇ ЖАЛЬ БО НЕ НАПИШЕ! І ДАЙ БОЖЕ ЩОБ НЕ НАПИСАЛА! АБО ХОТЬ НАПИШИТЬ–_НЕ БУДУ ПИСАТИ .

    • Або я щось не розумію або лижі не їдуть. Раніше кричали, що священники УПЦ відправляють в москву гроші, а тепер якась дохожанка каже, що москва платить сільському священнику в місяць 1000 доларів. Вам що різні методички роздали чи дохожанка свою методичку погано прочитала?

  14. Нічого страшного не відбувається,давно це треба було зробити.Що 1000& платить Московія це не секрет.Знають і прихожани і парафіяни

  15. Слава Господу Богу!Слава Україні!Жива Україна бо небайдужа шукає правду.

  16. Хто не знає- тепер в Україні є Православна Церква України і Російська Православна Церква в Україні, згідно недавно прийнятого закону, а про сільського старосту хто говорить і розповсюджує такі плітки, можна тільки сказати,що людина ця без совісті і честі. Якби при владі були усі такі як Цибухівський Олександр, то ми б жили набагато краще і по совісті і з Богом. Ви ж себе називаєте такими побожними християнами, а не боїтесь гріха лжесвідчити. Ми живемо в Україні, то ж і церква повинна бути рідною, близькою до людей і зрозумілою, бо сказано, що кожен народ має право мати свого першого єпископа. Чому ж вам (МП) так любо молитись до тих, хто вас розпинає?

    • До -Вірянка / 28.02.2019 – 20:57 Прочитайте — “Закон про перейменування церков не відповідає світськості Української держави, – науково-експертне управління” Цитата: Звертають увагу на невідповідність норм ухваленого Радою закону нормам Конституції.Ухвалений парламентом закон № 5309 не відповідає принципу світськості влади в Україні та суперечить нормам Конституції про рівні права незалежно від віри сповідання. Про це йдеться у висновку Головного науково-експертного управління (ГНЕУ), опублікованому у картці законопроекту на сайті Верховної Ради.”Україна є світською державою, що виключає можливість встановлення на законодавчому рівні якихось переваг або обмежень для тих чи інших релігійних організацій (об’єднань)”, – йдеться у висновку ГНЕУ.Натомість, норми ухваленого закону виходять за межі, встановлені у Конституції та та законі “Про свободу совісті та релігійні організації”.

      “На думку Головного управління, такий підхід не узгоджується зі світською природою Української держави, яка закріплена в Конституції України, і може призвести до деструктивних процесів у релігійній сфері”, – говориться у висновку.

    • Іуда також творив багато доброго, з Господом був, апостолом називався. Так чому ж у Пекло пішов??? З ваших слів,Цибуховський непогрішимий??? А кесарю кесареве, Богу Боже,-де виконання? Закони України староста не виконує, перевищує свої обов’язки( суд розбереться в його діяльномті) , а в церкві коли був востаннє? Святі Отці Церкви затвердили, що якщо людина відсутня на Літургії 3 тижні, то вона відлучається Церквою. Пам’ятаєте, про це, бо помрете, і будете за це відповідати перед Богом, у якого Україна НЕ ПОНАД УСЕ ! Митарства Феодори почитайте!

  17. Крик Душі:”Ось так почитаєш коментарі,аж дурно робиться,а на серці дуже гірко,і душу рве,за Православ”я! Свої,тепер не свої,обливають брудом один одного,та ще й священика!
    Справжні прихожани,повинні запитати в свого пастиря,як бути в цій ситуації,що він думає і як бачить!(А ви, немов сліпі кошенята…)Бо коли людина хоче спасти душу,то вона звертається до Бога,а через кого Бог дає благословіння?Через священство!Хто знає краще Закон Божий,житіє святих,де нам грішним Апостольскі мужі показують як жити!Як бути з Богом!Хто допомагає нам прийняти правельне рішення по відношенню до всього!?
    Коли приходиш до сповіді 1 раз в рік,та й то,не знаєш з якого боку підійти!Мало того,навіть не переймаєшся тим,як сповідувати свої гріхи,і що далі буде,для чого я це роблю!А…. то-так треба!!!!!!А хто задумувався та й щиро каявся,той відразу бачив Божу Благодать!
    Не осуджую Вас!!!, але ви не бачите себе з іншої сторони!Ваше бачення однобічне!
    Ваше відношення до інших людей таке ,як у недоброї свекрухи,вона лише буде захищати свого синочка!
    Будь ласка,подивіться крізь призму Святої Віри!Що ви робите!?Це так просто, відкиньте всяку-всячину,гордість,страсті,завзятий патріотизм.Станьте перед іконами на коліна і щиро ,як можете помоліться,щоб Бог вразумив ВАС,і дав вам прийняти правильне рішення!Ми молимось щиро тоді,коли в нашій сім”ї негаразди!!!!!Ось вони- негаразди,у нашій сім”ї!!!Які руйнують мир між нами,родичами,сусідами,кумами,односельчанами,…!!!!!(Нє надєйтєся на Князє,на синє человєчєския,в нєм бо нєт Спасєния!)Співається в церкві!
    А не просто надивитися телевізора,наслухатись радіо!Де також бачення- однобічне!Мало того,правди не покажуть, а тільки роблять розбрат у ваших душах!Чому,ви вірите всьому що там показують!?Самі візьміть і почитайте,пошукайте відповіді у святих отців (Соль Земли)фільм 1 прот.Николай Рагозин.
    Замість того,аби брудом обливати когось,знайдіть час тут в інтернеті почитати ,або послухати Житіє святих,настанови різних Мужів істинної Вири Христової!Оптинських старців,преп.Кукшу Одеського, Лаврентія Черніговського,преп.Серафима Саровського!
    Знаєм з історії,скільки було країн,царств,держав,імперій які як мильна бульбашка трісли!Де вони!?А віра Христова залишається,вона жива!!!!!!!!!!
    Так,ви правильно зрозуміли,підтримую істинну Віру Христову!
    Бог не в силі- а в правді!Як би Всі не старалися,Господь не буває “поругаем”!!!!!!!!
    В 20ст.людей виганяли,розстрілювали,відправляли на заслання,що вони ходили до церкви!А тепер бачим іншу картину,всіх як стадо заганяють туди!”
    P.S.та не важливо хто я,хотіла б зачепити бодай одну струну вашої душі,щоб вона проснулась!!!!!Contra spem spero!(Без надії сподіваюсь!)
    Дякую за увагу!

  18. Будь ласка,не пишіть не правди у ваших статтях! Не прихожани, а захожани!

  19. Україна шукає правду і це добре .Але коли мова іде про Бога ,Церкву то краще щоб не нагрішити тож треба шукати не політичну правду а ІСТИНУ, різниця дуже велика до противоположного.Ось правда політична–для німця в 1941 гітлер-добро,для француза в 1812 напалеон-добро,для японців в 40х-іхній правитель-добро бо хтів розширити країну ,путін-добро для половини росіян і.т.д.То щоб і нам не нагрішити треба щось казати не нервами, не емоціями а фактами та на основі документів -постанова Верховної Ради– https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2673-viii в документі 17 січня 2019 року сказано-“Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади. Такі загальні збори релігійної громади можуть скликатися її членами”.Тобто бажання жителів села,району де знаходиться церква,цей документ не переббачає (питання до тих хто постановив)а голосують тільки члени релігійної громади (постійні прихожани )Є таке розьяснення від автора цого проєкту стаття-“Автор закону «про перехід парафій» розповів, як правильно рахувати членів релігійної громади”(знайдіть в інтернеті)Приведу одне розьяснення-.«Членство визначає зібрання парафії», – додав в коментарі «Главкому» релігієзнавець Юрій Чорноморець. За його словами, якщо раніше в парафіях керували так звані десятки і двадцятки на чолі з настоятелем храму, а рішення «спускалися» до них від митрополита чи архієпископа, то тепер можливість вирішувати матимуть члени релігійної громади – прості люди, які постійно відвідують храм.”Ось вам і закон і розьяснення автора його.Тепер ясно чого ваш настоятель не прийшов на вибори сільські-це було б проти закону він повинен зібрати бажаючих тільки з ” членів релігійної громади” тобто з “простих людей, які постійно відвідують храм”.З цим все зрозуміло дивно що люди в інтернеті а сам закон не бачили не читали (так ми йдемо в європу чи в африку)ну навіщо брехати,якщо хочеться по іншому кажіть хай міняють закон.Якщо по ІСТИНІ перед Богом я– боюсь гріха і не хочу бути тим німцем чи французом-тупо брехати за все україньске бо я українець а всі інші геть а за украінске але по закону без лукавства та брехні невже так неможна по Божому.Я не за росію ,не за путіна-він вор та злочинець в першу чергу перед росіянами і всім миром але бувший патріарх Філарет тепер митрополт(бо патріарх Варфоломій) хотів утворенням ПЦУ добитись признання ПЦУ всією вселенською церквою а це—“Ныне Вселенская Православная Церковь включает девять Патриархатов.
    В порядке диптиха это: Константинопольский, Александрийский, Антиохийский, Иерусалимский, Московский, Грузинский, Сербский, Румынский и Болгарский Патриархаты; шесть автокефальных Церквей возглавляются: три — архиепископами: Кипрская, Элладская и Албанская — и три — митрополитами: Польская, Чешских земель и Словакии и Американская.”Після утворення УПЦ Київський Патріархат(1992р.) як бачимо її не признала вселеньска єдина церква тобто всі патріархи.Тепер ясно чому всі церкви УПЦ МП не хотять переходу-бо і досі ПЦУ не признає жодна з церков тільки -константинопільска – чому???А зараз саме головне так чому ж???Я навіть не знайшов виписку вселенських патріархів на укр. мові-причина таж.Є закон в церкві такий -любий з патріархів єдиної православної церкви може прийняти під себе любу православну громаду навіть якщо вона хоче вийти з іншої патріархії але Філарет був під анафемою (фільм Анатомія розколу) то його зКиївським Патріархатом можна прийняти тільки після покаяння Філарета що учинив розкол у1992р ось рішення Варфоломія тоді у 1992р: “он всегда подчеркивал, что никакого «патриарха киевского» не существует, никакой «украинской церкви киевского патриархата нет», Филарет – не архиерей, общаться и молиться с ним нельзя, а сам Варфоломей признает только одну каноническую Церковь в Украине – УПЦ.” Обратимся к конкретным примерам.

    26 августа Патриарх Константинопольский Варфоломей 1992 года в ответе на письмо Святейшего Патриарха Московского и всея Руси Алексия II по поводу низложения митрополита Киевского Филарета писал: «Наша Святая Великая Христова Церковь, признавая полноту исключительной по этому вопросу компетенции Вашей Святейшей Русской Церкви, принимает синодально решенное о вышесказанном».Так от коли а цого дуже нам би всім хотілось ПЦУ признає вся вселенська церква(всі патріархи) то це і буде днем її заснування .Звісно що не хотілосьби залежати ні від Московської Патріархії(бо людям моральн важко із за війни з росією) ні від Константинополя(залежність білша ніж від -МП -почитайте томос та грамоту від МП –“Визначення про статус УПЦ (1990 р.)”) а краще мати свого патріарха і єдину Українську церкву на що і хотілосьби надіятись.А поки що УПЦ МП -у вселенській церкві а ПЦУ- не признана (які патріархи ще поздоровили Єпіфанія-?-ніхто !).Як тільки признають ПЦУ то всі священники МП перейдуть -ось основна причина неперехоу а не нелюбов до українського ,чому це так вжко зрозуміти.Любити ворога заповів Христос а ми сусіда ненавидимо не розібравши, томуто Господь і допустив це випробування нам “віруючим” і дивиться у злі сердця -щож там???Де віра???Злим краще перейти в мусульманство-коран дозволяє вбивати іновірця!!!Вибачте за багатослівя але ж треба розібратись і казати суттево а не полуматом очерняти і брехати або мріяти нереально !Треба визнати неправоту деяких ієрархів і священників МП-то вони не встають при нагородженні героїв України то не отспівують загиблих в АТО то грубо себе ведуть з журналістами(в К.П.Лаврі) а патріарх кирил мігби зупинити путіна в війні з нами, як це робив митрополіт Філіп Івану Грозному що вбивав свій народ,проблемами людей мало хто займається аби церкву вибить та машину дорогу а бідою людей , бомжами, пяницями ,наркоманами, болящими нехай сектанти займаються.Нажаль поки живий Філарет ,який всупереч Варфоломію служить патріархом ,в Україні мира в церкві не буде ,все зійшлось на цій одній людині.(в ютубе–“правда о “патриархе”филарете”).

  20. Шановні прихожани! Звичайно і вас ніхто неосуджує ..що ви за церкву с. Білич вас дуже багато всі ми звикли до о. Павла і повірте і парафіяни і прихожани всі хочуть щоб він правив.Але якщо о.Павло неперейде до КП куди всі прихожани будете ходити? Давайте пригадаємо історію недільної школи .Мабуть всі памятають спочатку вона була в бараці по вул.Грушевського ,болото весною і восені діти приходили замазані.І тоді дякуючи підприємцю Гоцику недільна школа перейшла в його приміщення,центр селища, асфальт під саму недільну школу ну все супер.І що далі? Через деякий час школу знову переселили в барак, а що сталося?чому діти мають ходити в школу по болоті?а тому ,що о. Павло відкрив в приміщені недільної школи магазин.Після цього під.Гоцик був шокований бо наспрвді він подарував це приміщення для дітей.Хіба так можна робити?І хіба це не гріх?Так ,що заспокійтеся прихожани,і непідбурюйте і так складну ситуацію нехай парафіяни с.Білич самі вирішують за свій храм.А о.Павло нехай добре подумає і прийме вірне рішення тому всі хочуть ,щоб він залишився і правив в храмі с.Білич а не в бараці,ну що зробити якщо цей час випав на наше покоління.

  21. Скажу так! парафіяни написали звернення до о.Павла щоб він залишався з громадою!бо всі хочуть щоб він і надалі служив в храмі,але рішення за ним!якщо не захоче то люди будуть просити єпархію щоб дали іншого священника!незамінних людей немає!але одне знаю,що в нас в Біличах Онуфрія і Кирила Московського точно не буде!!!і ніхто цим чортам в рясах більше в Біличах служити не буде!!! і це питання навіть не обговорюється!!!і чим раніше це зрозуміють всі московські шавкі,тим краще буде для всіх!!!

    • В КП немає спасіння ДУШІ! Перші християни в катакомбах молилися, і були готові життя віддати за віру, але не стати ЗРАДНИКОМ, ЯК ІУДА, ГОСПОДА! Надворі будем служити, а Ви Адмінресурсрм думаєте Бога загнати у секту свідків Томоса?

    • З коментаріїв видно що ви “учні Христа”, така”любов, милосердя”. Мабуть тому вірні Церкви Христової не переходять до ПЦУ, бо по заповідях Бога видно, що у вас образу Христа немає! А образ тих, зто кричить:”Розіпни, розіпни”. Кирила в ПЦУ також поминають, а ви що не знали? Я так розумію, що ви особисто знайомі з чортами, тим більше туди куди ваша душа йде, не підемо! ГОСПОДЬ Є ЛЮБОВ, І ПО ТОМУ ЗНАТИМУТЬ, ЩО ВИ МОЇ УЧНІ, ЯКЩО МІЖ ВАМИ БУДЕ ЛЮБОВ!

    • Для чого о Павлу переходити в церкву яку не признали істинною інші патріархи Єдиної православної вселенської церкви всіх-16 в світі,крім константинополя, якщо УПЦ МП -всіма признана і є істиною церквою,просто на людей негативно впливає війна і це правда,що росія-загарбник,путін-вор і бандит ,це треба признати бо воно є,але ті бандити-це-кесарі а церкав-Боже так от : “КЕСАРЮ-КЕСАРЕВЕ, А БОГУ -БОЖЕ” це різні речі ,хоч їх іноді змішують .Ну чому такі прості речі не зрозумілі!!!А от коли признають ПЦУ тоді інша буде розмова.НЕ регестрація церкви є ЦЕРКВА (я можу утворити церкву-і назву –УПЦ Житомирського Патриархату а якщо всі патріархи не признають-ніяка в мене не церква а секта),ні томос, ні грамоти від якоїсь патріархії не закон тільки повинні признати всі патріархи!!!

  22. Наші мрії ,бажання-це добре але питання хто голосує за перехід чи не перехід Верховна Рада за підписом президента віддала тільки постійним прихожанам,не жителям села,ні району,не голові сільради, чому так нехочеться ознайомитись з текстом цого закону ,а кому не подобається-питання до В.Ради і президента ,а не до о.Павла .Ви хочете о.Павлом керувати?,а хто тоді по вашому закону буде вами керувати???Ні,Ні всі вільні в своєму виборі!!!Ознайомтесь що автор закону «про перехід парафій» розповів, як правильно рахувати членів релігійної громади:” можливість вирішувати матимуть члени релігійної громади – прості люди, які постійно відвідують храм.”Ось повний текст розяснення:назва статті–“Автор закону «про перехід парафій» розповів, як правильно рахувати членів релігійної громади”,”Релігійна громада сама має прописати визначення членства у своєму статуті, як і вказати в ньому підстави набуття членства та виключення з громади. Про це ідеться у матеріалі «Главкому» «Як перейти з Московської церкви в Українську. Усі деталі нового закону».

    Зміни, які цього тижня внесли у законодавство депутати, вводять таке поняття як «членство у релігійній громаді». Воно «ґрунтується на принципах вільного волевиявлення, а також на вимогах статуту релігійної громади». Проте визначення цього членства немає. У статутах багатьох нині діючих парафій також відсутнє визначення членства, не прописані підстави його набуття та виключення.

    Один із авторів законопроекту Микола Княжицький в коментарі «Главкому» розповів, що всі ці моменти має унормувати сама релігійна громада, яка вноситиме відповідні положення до свого статуту.

    «Членство визначає зібрання парафії», – додав в коментарі «Главкому» релігієзнавець Юрій Чорноморець. За його словами, якщо раніше в парафіях керували так звані десятки і двадцятки на чолі з настоятелем храму, а рішення «спускалися» до них від митрополита чи архієпископа, то тепер можливість вирішувати матимуть члени релігійної громади – прості люди, які постійно відвідують храм.

    Щоб зареєструвати релігійну громаду, треба, щоб не менше 10 громадян, які досягли 18-річного віку, подали до облдержадміністрації заяву та статут. До статуту повинні бути внесені відомості про утворення організації, обрання керівників, найменування об’єднання, протокол загальних зборів віруючих. Окрім того має бути надана копія документа про право власності чи користування приміщенням.

    Згідно із законом, право не реєструвати релігійну громаду залишається незмінним.
    Нагадаємо, Верховна Рада 17 січня прийняла законопроект №4128-д, який має врегулювати процедуру зміни юрисдикції релігійних громад. За документ після декількох невдалих спроб проголосували 229 нардепі” Все чітко і ясно.Якби о.Павел збирав підписи всупереч закону у жителів села-був би порушником цого закону і якби відповідав тоді?-як порушник ,хто цого хоче той сам порушник!!! Бажання і реальність по закону-різні, речі я теж хотів би літати,але клил нема.Так хто винен що жителі села не мають права в голосуванні-вони і винні що не мають права голосувати бо НЕ ХОДИЛИ РОКАМИ В БОЖИЙ ХРАМ ВІН ЇМ БУВ НЕПОТРІБНИЙ їм треба було в СВЯТУ НЕДІЛЮ -господарювати з свинями,курями,коровами,дітьми та внуками,,а кому виспатись бо завтра на роботу КУДИ ТАМ В ХРАМ БОЖІЙ ,кажуть “У МЕНЕ БОГ В ДУШІ” ,а втій душі колись був Ленін,потім Сталін,потім Брежев,Горбачов,а тепер–ПУСТОТА!!Звідки там БОГУ взятись хто ЙОГО туди запросив в молитві та покаянні на сповіді,та в причастії Христових тайн, а заповіт Господа-6 ДНІВ ТРУДИСЬ А СЬОМИЙ-ГОСПОДУ БОГУ ТВОЄМУ–В ХРАМ ПОМОЛИТИСЬ ВЗЯТИ НА 6ДНІВ БЛАГОСЛОВІННЯ!Ось тому наша влада вирішила що право голосувати мають тільки ,цитую:” члени релігійної громади – прості люди, які постійно відвідують храм.”Бо вони це заслужили і перед владою і вимолили у Бога,коли інші спали в неділю або пахали на городі бо заповідь НЕДІЛЬНА не для них!НЕДІЛЯ–НЕ ДЛЯ ДІЛА !ВСЕ СПРАВЕДЛИВО!А щоб бажаючі голосувати мали право—починайте ставати віруючими ЩОНЕДІЛІ В БОЖИЙ ХРАМ СПОВІДАТЬ ГРІХИ ВИПРАВЛЯТИ СВОЄ ЖИТТЯ,ПРОЧИТАТИ БІБЛІЮ, ДОПОМАГАТИ В РЕМОНТІ ЦЕРКВИ ТА ВСІХ ЇЇ ПОТРЕБАХ ,ГОТУВАТИ ХРАМ ДО СВЯТА,ПРИБИРАТИ ТЕРІТОРІЮ,ВИХОВУВАТИ СЕБЕ,ДІТЕЙ,ОНУКІВ В ПРАВОСЛАВНІ ВІРІ(ВІДІРВАТИ ЇХ ВІД КОМПЬЮТЕРА ХОЧА Б В НЕДІЛЮ БО НА СЛУЖБУ),ЗНАТИ ЇЇ,ПРОПОВІДУВАТИ ЇЇ СЛОВОМ І ДІЛОМ ,А БАЖАНО ЩОБ ВСЕ СЕЛО ТАКИМИ СТАЛО ОТО БУЛАБ РАДІСТЬ!!!ДАЙ БОГ!ОСЬ ГОЛОВНЕ ЗА ЩО ТРЕБА ПЕРЕЖИВАТИ -ЩО ЦОГО НЕМА!! З БОГОМ!

  23. ДЛЯ ВІРУЮЧИХ–ДЛЯ СПОКОЮ ДУШІ- В ЮТУБІ –Симеон Афонский: КНИГА НАПИСАННАЯ СКОРБЬЮ-ось це золото вічне послухайте.

  24. О НЕПРИЗНАНИИ В МИРЕ ПЦУ — 1)https://www.youtube.com/watch?v=gh1JezesTbo 2)https://www.youtube.com/watch?v=EtYpFFXGWgc&t=46s 3)https://www.youtube.com/watch?v=BYs5clKzM5I 4)https://www.youtube.com/watch?v=nMrtyTJ7NqM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця