<

Хотів звільнити місце для випасання корови: біля Іванич затримали 80-річного палія трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 21.03.2022 / Іваничі / /
Перегляди
6504
/ коментарі 3

Поблизу Іванич 20-го березня зловили палія сухої трави. Винуватця пожежі встановили завдяки спільному рейду місцевих мисливців з екологічною службою.

Займання сухостою помітили місцеві мисливці під час спільного рейду з Іваничівською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок. Про це БУГу повідомив голова цієї організації Юрій Тисько.

Палієм виявився 80-річний мешканець села Мишів. Він підпалив суху траву на відстійниках цукрового заводу, які знаходяться між селом Мишів і селищем Іваничі. Дідусь зізнався, що підпалив сухостій, щоб швидше відросла молода трава й краще було випасати корову.

На місце події викликали рятувальників і поліцію, які погасили займання, зафіксували факт підпалу, відібрали у всіх учасників пояснення та склали на порушника адмінпротокол.

Іваничівська районна організація Українського товариства мисливців та рибалок разом з рятувальниками закликають мешканців громади не бути подібними до орків й забути про варварську практику випалювання трави і сміття. А також попереджають, що такі дії у теперішній воєнний час будуть прирівнювати до диверсій, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями ЗСУ та територіальної оборони, подання світлових сигналів збройним силам росії.

До слова, за самовільне випалювання рослинності або її залишків згідно статей 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 3060 до 21420 гривень.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа