<

Голосуватимуть повторно на наступній сесії: Торфовище в Іваничах поки що лишається на балансі громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 4.06.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
685
/ Коментарі відсутні

Іваничівська місцева водойма, так званий ставок «Торфовище», залишається на балансі громади. Однак, ймовірно, не надовго, адже, незважаючи на те, що депутати не підтримали питання віддачі його в оренду, голова селищної ради планує повторно винести його на наступну сесію.

Нагадаємо, це питання розглянула і погодила земельна комісія селищної ради, проігнорувавши при цьому звернення місцевих мешканців з вимогою зберегти водойму на балансі громади. Остаточно майбутнє ставка вирішували депутати під час пленарного засідання 3-го червня.

Голова комісії Наталія Мазурок повідомила, що в селищну раду з листом звернулося ПП «Фірма «СОМГІЗ», яке за власні кошти, а це понад 76,5 тисяч гривень, підготувало усі необхідні документи для проведення земельних торгів з продажу права оренди на цю водойму. Відтак, у разі не прийняття цього питання на сесії, ці видатки прийдеться сплатити з селищного бюджету, бо фірма буде звертатися в суд.

У свою чергу, громадський активіст Ігор Маковський, який прагне власними силами облагородити цей ставок, закликав депутатів залишити водойму людям, аби вони мали до неї вільний доступ.

«Ви представляєте інтереси громади. Саме вона вас обрала. І ось ця громада проти того, щоб цю водойму віддавали в оренду. Мешканці хочуть мати вільний доступ до «Торфовища». А так 15 років вони можуть його не мати. Ми голові власними силами зробити там благоустрій території і зарибнити його. Відтак кожен зможе там відпочити», – наголосив активіст.

Однак, голова селищної ради Лідія Томашевська, попросила депутатів все-ж-таки підтримати питання оренди «Торфовища» і погодити проведення аукціону. Мовляв, якщо цього не зробити, може початися судова волоканина.

«Договір підписувався минулою владою ще у 2018 році. А ми є правонаступниками. Якщо ми зараз це питання не підтримаємо, це означатиме, що, я, як селищний голова, не забезпечила виконання рішення сесії, яке було прийняте у 2018 році, і не забезпечила виконання умов договору з фірмою, яка виготовляла усю документацію. У результаті на нас подадуть в суд. І можливо навіть стоятиме питання відкриття кримінального провадження за невиконання статті Земельного кодексу. Відмінити рішення депутатів попереднього скликання ми не маємо права. Це може зробити тільки суд.

Навіть, якщо пройде аукціон, ніхто не забороняє вилов риби вудочкою до 3 кілограм. І одна з умов, яка прописується в договорі. Звертаюсь до депутатів, відкиньте якісь політичні амбіції і бажання допомогти громаді. Ми маємо забезпечити їм безпеку, частково дохід і організувати для них порядок», – зазначила Томашевська.

Та все ж депутати не підтримали цього рішення. І «Торфовище» лишається на балансі громади.

Однак голова селищної ради запевнила, що виставлятиме це питання повторно на наступну сесію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер