<

День Соборності: у центрі Іванич мешканці створили “ланцюг єднання”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 22.01.2018 / Іваничі /
Перегляди
2
/ коментарі 2

В Іваничах із нагоди Дня Соборності України було утворено символічний “ланцюг єднання” – громадські активісти, представники влади, жителі селища та району створили колону вздовж центральної вулиці.

Таким чином іваничівці показали іншим регіонам, що вони разом з державою, а Україна — єдина країна.

Дійство відбувалося з національними символами, в руках у дітей майоріли прапори.

Від партійної символіки учасники акції утрималися, хоча на заході були присутні представники багатьох політичних сил, громадських організацій та об’єднань.

22-го січня 1919 року у Києві на Софійському майдані було проголошено Акт Злуки Української Народної та Західноукраїнської Народної республік. У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22-го січня 1918 року – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Свято возз’єднання земель Великої та Західної України відзначається на державному рівні і символізує згуртованість українців з різних куточків держави.

Пeрший “живий ланцюг” було утворено 21-го сiчня 1990-го рoку: у його створенні взяли учaсть 450 тисяч людей, які “зв’язaли” Iвaнo-Фрaнкiвськ, Львiв та Київ. Відтоді трaдицiя пoвтoрюється щорічно у бaгaтьoх мiстaх Укрaїни.

Після створення “живого ланцюга” відбулася спільна молитва на центральній площі селища. Присутні помолилися за мир у державі, а потім поклали квіти до пам’ятних стендів.




коментарів: 2
  1. Іваничі, це я, це мої сусіди та друзі, з кимось посварився, з кимось не поділив……… але ………………………. майстер кляс фото голови рда Л.Б. Кревської побив всі рекорди, Порошенко ПОЦ, але є регламент і т.д. , а тут пів тисячі людей селища (діти НЗ селища з прапорами, ну то, тєма, то прикол такий, я з Р,,,,,,щ, а вИ мене слухайтесь

  2. Щодо фото і презентацій так званої “плідної діяльності” голови РДА вже в Іваничах скоро можна мемуари писати. Працівники апарату, “помічники” голови, її “друзі та колеги”: підскажіть та порадьте їй, що вже досить, вже тошнить від всіх її фото, від того пустого піару. Та ні в Прездента, ні в голови ОДА, на яких вона рівняється, немає такого “Фоторяду” на кожну “новину”. Пані голово, СХАМЕНІТЬСЯ,знайдіть своє місце на посаді а не фото-картинками грайтеся!!!!!!!! Вже Іваничі цього не сприймають. ЦЕ ВЖЕ НЕ СПРАЦЬОВУЄ!!!!!! Всі просто сміються з цих фотосесій і пустих мемуарів. ПОКАЖІТЬ СПРАВЖНЮ, РЕАЛЬНУ РОБОТУ!!!!! НАМ НЕ ПОТРІБНІ ВАШІ ФОТОГРАФІЇ і “хвалебні” публікації на сайтах!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер