<

Гузь домігся скасування довідки про несудимість для реєстрації кандидатів у депутати на місцеві вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 15.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Нардеп Ігор Гузь з колегами в парламенті ініціює, щоб уже сьогодні скасували норму щодо надання довідок про несудимість і тим самим спростили реєстрацію кандидатів у депутати до рад різних рівнів.

Про це він розповів у відео, записаному із парламентської зали.

«Хочу вам розказати про черговий ляп та анекдот від «Слуги народу». Ви знаєте, що вже розпочалася реєстрація кандидатів до місцевих рад, в ОТГ, райони, міста, обласні ради, міських голів і так далі. Два тижні тому стояло питання відмінити нікому не потрібні довідки, які мають здавати кандидати, а їх, на хвилинку, в країні декількасот тисяч. Була пропозиція, був законопроект скасувати ці довідки для кандидатів про несудимість. Це штучна норма. І на цьому очевидно Міністерство внутрішніх справ мало би заробити достатньо великі кошти, тому що одна така довідка коштує 250-300 гривень. Якщо йдете в дві ради, порахуйте, це – 500-600 гривень на пустому місці», – сказав парламентар.

З його слів, два тижні тому фракція «Слуга народу» цей законопроект «завалила».

«Сьогодні ж «Слуги народу» отямилися, мій комітет, в якому працюю заступником (Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування), оперативно приймає одноголосно рішення внести на розгляд парламенту рішення, щоб ці довідки скасувати. Очевидно, воно буде прийняте в цьому залі сьогодні. Очевидно, післязавтра – в четвер, його підпише президент, і в п’ятницю воно вступить в дію. Але я хочу наголосити про те, яким чином монобільшість підходить до вирішення елементарних, дрібних, але насправді важливих питань. Те, що можна було зробити два тижні тому, до старту виборчого процесу, не робиться, бо там були політичні моменти, а от коли політичний процес стартував, висунення стартувало, в поспіху будуть вносити зміни», – зауважив нардеп.

І вже після перерви у парламенті, законопроєкт № 3995 підтримала більшість нардепів, віддавши за нього 325 голосів. Після підписання документу президентом, це означатиме, що процедура реєстрації кандидатів у депутати до рад різних рівнів буде спрощена.  




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер