<

Де у Волинській області не можна запускати безпілотні літальні апарати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:23 | 14.01.2019 / Новини /
Перегляди
18
/ коментарі 2

Державна авіаційна служба України запровадила нові обмеження на польоти безпілотних повітряних суден.

На карті вказані місця, де заборонено знімати з безпілотника, зокрема й у Волинській області. Про це пишуть на сайті Авіаційної служби.

«Зараз питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано, а чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою, чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що згідно із новими обмеженнями, не можна запускати безпілотника над частиною Луцька та району (над селами Дачне, Прилуцьке, Липини, Жидичин, Кульчин, Озереце та Зміїнець), а також над Володимир-Волинським та Ковельськими районами.

Також на сайті додають, що власники безпілотників можуть звернутись з офіційним листом Украероцентру .

«Наразі, якщо ви маєте БПС вагою до 20 кг, польоти таких повітряних суден мають виконуватися у межах зон обмежень/резервувань повітряного простору. Для цього потрібно звернутися з листом в довільній формі за разовою заявкою до Украероцентру за 10 робочих днів за телефоном тел.: +380 44 351 59 92 (цілодобово), або nach_smeny@ukrsatse.aero», – йдеться у повідомленні.




коментарів: 2
  1. якщо ще біля Володимира я можу зрозуміти чому, бо кордон близько, і військові бази є. То чому в лісі в ковелі десь не можна і в луцьку от зрозуміти я не можу

  2. На території Ковельського району розташований авіаційний полігон «Повурськ», на якому періодично проводяться заходи по практичному застосуванню авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет), стрільби з військового озброєння, знешкодження (підриви) невибухнувших боєприпасів., у Луцьку військовий аеродром та авіазавод в р-н с.Вишків, та Луцький цивільний аеропорт в селищі Крупа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця