<

Чим корисне авокадо: сім наукових фактів про екзотичний фрукт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 25.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
60
/ коментарі 3

Останнім часом авокадо стало найпопулярнішим фруктом серед жителів мегаполісів, а шанувальники ЗСЖ і зовсім вважають його суперпродуктом. У чому ж полягає унікальність авокадо і яка в ньому користь для здоров’я.

НВ передає, що в авокадо величезна кількість переваг, що робить його майже незамінним продуктом. Видання зібрало 7 корисних властивостей авокадо для здоров’я, підтверджених науковими дослідженнями

1. У авокадо більше калію, ніж в бананах

Авокадо — найбагатше джерело калію. В одному авокадо більше калію, ніж в банані, хоча саме банани вважаються чемпіонами за вмістом цієї речовини. Дослідження показали, що саме брак калію підсилює ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсультів і ниркової недостатності.

2. Авокадо багате корисними жирами

У самому авокадо і в маслі авокадо багато ненасичених жирних кислот. Зокрема, олеїнова кислота, яка також входить до складу оливкової олії, дуже корисна для серця, нормалізує обмінні процеси і допомагає боротися з раковими клітинами.

3. Авокадо знижує рівень холестерину

Дослідження показали, що вживання авокадо допомагає збалансувати показники крові. Так, авокадо знижує рівень «поганого» холестерину до 20% і підвищує «хороший» на 1%, а також нормалізує тригліцериди в крові.

4. Авокадо корисне для очей

Авокадо багате антиоксидантами, включаючи лютеїн і зеаксантин. Ці поживні речовини дуже важливі для здоров’я очей і знижують ризик дегенерації жовтої плями і катаракти.

5. Екстракт авокадо може полегшити симптоми артриту

Дослідження показали, що завдяки великій кількості поліненасичених жирних кислот екстракт авокадо може знімати запалення і значно зменшити симптоми остеоартриту.

6. Авокадо допомагає схуднути

Включаючи в меню авокадо, ви споживаєте менше калорій і довше зберігаєте ситість. У цих фруктах багато клітковини і мало вуглеводів, що також сприяє схудненню.

7. Авокадо збільшує користь інших продуктів

Дослідження підтвердили, що масло авокадо в салатах сприяє засвоєнню корисних речовин, які містяться в інших рослинність продуктах, — їх поживна цінність для організму збільшується від 2,5 до 15 разів.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа