<

Через державний борг на пільги – в області катастрофічна ситуація – волинські нардепи з громадою в Раді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:08 | 19.05.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Волинські нардепи Ігор Гузь та Ірина Костанкевич, разом з представниками чотирьох міст обласного значення, провели у парламенті спільний брифінг на тему невиплати людям державою коштів на пільги та субсидії.

Адже на Волині вичерпано весь ресурс на субсидії та пільги, передбачений субвенцією на цей рік.  На сьогодні державний бюджет заборгував, зокрема бюджетам міст обласного значення, – 481 млн. 860 тис. грн.

Народний депутат Ігор Гузь зауважив: «Відразу звертаю увагу Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на цю жахливу ситуацію. Держава винна сотні мільйонів гривень відшкодувань за пільги і субсидії. Люди просять лише одного – можливість «дихнути», аби вони могли, у тому числі, заплатити зарплату працівникам ЖЕКів, водоканалів та іншим структурам. Кабмін терміновим рішенням має виділити кошти міським рад, аби закрити найбільш важливі питання. Є проблеми в облгазі, облводоканалі. Без цих коштів комунальна сфера руйнується».

В.о міського голови Ігор Поліщук розповів, що «борг із субсидій в Луцьку становить 248 млн грн, і, у випадку не отримання номінації на газ, стане причиною відключення гарячої води у місті, та понесе за собою інші негативні наслідки».

За словами заступника Ковельського міського голови Андрія Товстиги, на 15 травня заборгованість сягнула майже 110 млн грн.«Ми ставимо під загрозу реформування управлінської системи», – додав він.

У свою чергу, Володимир Рожелюк, секретар Нововолинської міської ради, перший заступник міського голови, наголосив, що і їм держава боргує немало – 72 мільйони гривень. «Це може привести до банкрутства комунальних установ.  Крім цього, працівники ЖЕКів  з лютого цього року не отримують зарплати».

Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови міста Володимир-Волинський, підкреслив, що заборгованість перед комунальними та енергетичними підприємствами становить 52 мільйони гривень. «У цих установах відсутні обігові гроші. У комунальних підприємств – двомісячний борг із зарплати. Вся ця ситуація може призвести до зриву опалювального сезону». Також він підкреслив, що критичною є ситуація з фінансуванням пільгових перевезень у місті.

Нардеп Ірина Констанкевич закликала урядовців дослухатися до порушених питань  волинян та знайти інструмент для вирішення цієї проблеми.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок