<

Міжнародна співпраця Володимир-Волинської школи-інтернату з європейськими освітніми закладами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 9.07.2016 / Володимир, Новини, Статті /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Табір «Світязь», який знаходиться в підпорядкуванні Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», цього року показує яскравий приклад тісної співпраці з країнами Європи.

Кожен, хто відпочиває у таборі «Світязь» (с. Пульмо), їде додому не лише з позитивними емоціями та яскравими враженнями, а й новими знаннями. Два роки тому дирекція вирішила започаткувати заняття з вивчення та поглиблення іноземної мови. Ідея виявилась вдалою: попри те, що діти на канікулах зазвичай воліють не згадувати про школу та уроки, на дані заняття завжди збиралась досить велика кількість дітей.

Цьогоріч вирішили піти далі. Перша зміна, яка тривала з 1-го по 21-ше червня, була повністю присвячена вивченню англійської мови. Адже Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», в підпорядкуванні якої знаходиться даний табір, отримала статус «GoGlobal camps».

fVGNDpV_6qQ (2)В рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal разом з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленним вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoGlobal camps».

На даний момент більш ніж 3 тисячі шкіл з усієї України попередньо зголосилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Близько 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримають статус «GoGlobal camps».

Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в табори буде запрошено іноземних волонтерів.

У Волинській області статус «GoGlobal camps» отримали всього 6 шкіл. З них аж дві – у Володимирі-Волинському. Це гімназія ім.О. Цинкаловського та, як згадувалось вище, школа-інтернат, яка вирішила проводити його на базі табору «Світязь», що є підрозділом даного навчального закладу.

wkMKySrFK-EПротягом всієї зміни діти мали можливість поспілкуватись з носієм англійської мови – уродженкою Великобританії Кейті Кораззі. Волонтерка з допомогою перекладача та вчителів іноземної мови школи-інтернату проводила цікаві заняття, грала з відпочиваючими в ігри та просто спілкувалась з усіма бажаючими.

aYRYSQO1rDA (2)Діти захоплено слухали іноземку, намагаючись вивчити та запам’ятати якомога більше. Кожен дізнався щось нове, а головне – рівень мотивації та бажання опанувати англійську мову зросли, судячи з відгуків учнів.

liIGFFyhRQUПроте обмежуватись однією тематичною зміною дирекція школи в особі Валентина Вірковського не бажала. Тому після багатьох переговорів та взаємовідвідин навчальних закладів було організовано обмін учнів школи-інтернату та однієї з шкіл Польщі – Адміністративний Центр Обслуговування Закладів Опіки та Виховання м.Блаховня .

Метою такої співпраці було встановлення та розвиток партнерських зв’язків для реалізації євроінтеграційних процесів, модернізації системи виховання дітей та молоді в закладах Польщі та України.

z3OXQWenB5EОбмін здійснювався у двосторонньому порядку. Делегації у складі восьми осіб (семеро учнів та супроводжуючий вчитель) водночас поїхали до країн одна одної. Під час обміну реалізовували програми, які була попередньо підготовлені та обговорені сторонами. Це, зокрема, ознайомлення з країною, її історією, традиціями та звичаями, відвідування різноманітних заходів, концертів з безпосередньою участю делегатів, спортивні ігри та заняття, спрямовані на розвиток індивідуальних здібностей дітей та багато іншого.

zyPKzE9BLt0Ks5vDExfIyIKLqvOnCxI50І хоч спочатку діти трохи незвично почували себе в іншій країні, в чужомовному середовищі, та зрештою вони зуміли не лише знайти спільну мову з приймаючою стороною, а й знайти багатьох друзів.

IMG_2273 (2)13615235_1949971245229389_8390850230053114594_n (2) 13592278_1949967255229788_956232206373067616_n (2) IMG_2132 (2)В останній день на території табору «Світязь» було багато обіймів, сліз прощання та обіцянок спілкуватись. Діти з обох сторін напівжартома, напівсерйозно говорили, що не хочуть повертатись додому. Вчителі та вихователі висловлювали сподівання, що такі обміни стануть хорошою традицією.

головнеПопрощавшись з усіма іноземними гостями, табір «Світязь» продовжує працювати у звичному режимі, приймаючи на оздоровлення дітей, щоб наповнити їх душі добротою та теплом, а в пам’яті надовго оселити яскраві, позитивні спогади про літній відпочинок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер