<

Квітучий Нововолинськ: дві садівниці висаджують та доглядають, а люди, собаки та голуби – нищать

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 13.08.2019 / Місто буденне, Нововолинськ /
Перегляди
36
/ коментарі 3

Клумби, конструкції для вазонів та багато квітів – таким є Нововолинськ влітку. Над озелененням працює всього чотири людини, з яких двоє – по місту, двоє – в теплицях в виробничому управлінні комунального господарства.

Начальник дільниці благоустрою ВУКГ Світлана Жукова розповіла, що саджанці квітів закуповують та вирощують в теплицях на підприємстві. Уже готують квіти на весну.

Над озелененням працює чотири жінки. Дві висаджують, прополюють та поливають квіти. У ВУКГ є спеціальна поливальна машина. У спекотні дні підливати клумби необхідно чи не через день.

По місту розташовані різні квіткові конструкції з підвазонниками.

Майже половину з того, що висаджено на клумбах – вкрали. Викрадають і вазони. Світлана Жукова розповідає, що знаючи про менталітет місцевих мешканців, завжди мають квіти з запасом.

Крадуть з клумб і біля міської ради, Алеї Героїв, стели Небесній сотні. Квіти біля пам’ятника Шевченку нищать голуби, яких підгодовують люди і які постійно кочують в центрі міста. Клумби нищать і собаки. Особливо біля супермаркету АТБ на проспекті Дружби, де їжу лишають компанії, що розпивають спиртні напої від ранку і до ночі.

І хоч ВУКГ звертається в поліцію з приводу крадіжок, по місту встановлені камери, та згадують лише про одного спійманого квітникового злодія.

Разом з тим, незважаючи на негативні обставини, ВУКГ щороку прикрашає місто квітами. Дві садівниці (одна працює в теплицях, інша – на клумбах), присвятили цій справі 40 років свого життя.

До вашої уваги літнє місто буденне. Нововолинськ “потонув” у квітах

Теплиці ВУКГ




коментарів: 3
  1. Люди! Не будьте тварями!
    Це роблять щиро для всіх, не вам персонально.
    Поліція, штрафуйте, фотографуйте, оприлюдніть фото зловмисників. Хай місто знає!

  2. Дякую за таку копітку працю! Добре знаю, скільки треба вкласти сил у те, щоб зробити такі квітучі клумби. Це справжня краса!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа