<

Спортивні таланти з усією Волині отримали новий спортивно-розважальний комплекс у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 16.05.2015 / Статті /
Перегляди
9
/ 1 коментар

На базі Володимир-Волинської спеціалізованої школи – інтернат І-ІІІ ступенів “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки” за 3 роки збудували, оснастили та здали в експлуатацію сучасний спортивно-розважальний комплекс. Спортивний зал, тренажерна, роздягальні, душові – зайняли перший поверх будівлі. Зверху – актовий зал на 170 посадкових місць, кабінети для гуртків.

Вартість проекту – майже 6 мільйонів гривень. Саме таку суму озвучив на офіційному відкритті міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк. Кошти виділяв обласний та міський бюджети.

Необхідність у такому комплексі на території спеціалізованої школи є. Адже, із 495-ти вихованців 300 зайняті у спортивних секціях. “Раніше у нас було два спортзали, 2 стадіони, але цього замало. Місця для тренувань не вистачало. А пишатися навчальний заклад має чим. Серед учнів – 2 майстри спорту, 13 – кандидатів у майстри спорту. Вчаться у нас чемпіони України з футболу, бронзова призерка Чемпіонату Європи з боксу Анна Розтопчина. А для досягнення таких результатів, погодьтесь, треба відповідна матеріальна база”, – розповідає заступник директора з виховної роботи Ольга Рудчик.

ы00002
ы00006
ы00008
ы00009

Всього у школі – інтернат 31 гурток. Спортивних – сім. Серед них – волейбол, футбол (для дівчат та хлопців), дзюдо, баскетбол, бокс, легка атлетика, плавання (дошкільна та початкова ланки). Імена тих, хто закінчив спешколу у Володимирі-Волинському відомі по всій Україні та й у світі.

Формувати професійних спортсменів тут починають ще із дошкільного відділення. У “Маляткові” наразі навчається 91 дитина. Вони проходять підготовку по фізкультурно – оздоровчій програмі “Молодь за здоровий спосіб життя”.

“Однак, не спортом єдиним живе наша школа. Наукові, мистецькі гуртки також мають значні здобутки. Наприклад, учні гуртка “Робототехніка” нещодавно стали переможцями обласної олімпіади і наразі відправилися на республіканську в Київ. Минулого року ми вже їздили в столицю, зайняли четверте місце. Однак, це був перший рік, коли діяв гурток. Цього разу сподіваємося отримати призове”, – ділиться заступниця директора.

ы00031
ы00035

Актова зала – вражає своєю недешевою оздобою. М’які стільці, велика сцена, дороговартісна апаратура, сучасне світло – це все відтепер допомагатиме вихованцям займатися в театральних, танцювальних, співочих гуртках. “Раніше у нас був старий зал на 70 посадкових місць. Учнів же у школі – майже пів тисячі. Якщо у нас захід – творчий звіт, чи концерт – діти з батьками ніяк не вміщалися. А тепер – із задоволенням запрошуємо усіх бажаючих”, – каже пані Ольга.

ы00058
ы00057
ы00045

Костюми для п’єс та танцювальних конкурсів учні шиють самі. Цим опікуються учасники гуртка “Ательє мод “Комод”.

Система гурткової роботи – динамічна. Змінюються інтереси та запити вихованців, відповідно – змінюються і гуртки. Для цього в школі двічі на рік проводиться моніторинг участі дітей у гуртках, їхніх інтересів та бажань.

Серед гуртківців наукового напрямку – 18 переможців обласних конкурсів, 15 переможців Всеукраїнських конкурсів та 6 переможців Малої Академії Наук.

На запитання, хто рушійник цього всього об’ємного, затратного – як матеріально, так і морально, процесу, колектив школи – інтернату каже: наш директор, Валентин Вірковський. На запитання, чи не звинувачували керівника у “нагріванні рук” під час будівництва комплексу, керівники гуртків кажуть: ні, адже усе – на місці, до усього можна доторкнутися, усім покористуватися.

ы00017
ы00021
ы00024

Заклад має дуже людське обличчя. на даний момент четверо переселенців із сім’ями отримали роботу у школі. Цікавою зустріччю для журналістів “БУГу” стало знайомство із тренером по боксу із Луганська Юлією. На тренерську роботу її запросили колеги із Луцька. У Володимирі-Волинському знайшла місце не лише Юля, а і її чоловік, який також працевлаштований у спешколі тренером. Маленька донечка відвідує дошкільний заклад “Малятко”. У спілкуванні із луганчанкою одразу дивує чиста, гарна, літературна українська мова. А ще – чарівна посмішка та відкритість жінки.

На запитання чи хотіла би повернутися додому – Юля впевнено відповідає, що ні. Вони із сім’єю застали стрілянину над головами, перелякані очі донечки пам’ятають ще досі. Жінка обіцяє ще раз зустрітися із журналістами та поговорити про професійні здобутки своїх вихованців та особливості тренерської роботи у Володимир-Волинській спецшколі.

Приємно здивованими залишаємо навчальний заклад. Таким спортивно-розважальним комплексом може пишатися не лише школа, а й місто, ба навіть – область! Успіхів Вам, працівники спецшколи!

ы00027
ы00029
ы00043
ы00044




один коментар
  1. СУПЕР!! мне пришлось уехать, развития (кроме футбола, благодаря Кошельникову и Юнаку) особо никакого. думаю хоть дошкольникам теперь интересней будет. облицовка внутри и остановка как в больнице/морге… какой идиот ставит тренажеры на кафель?? всё в плитке. вот дибилы!! в остальном хорошо (в душевой поддоны – тоже по-дурацки). и пожалуйста без крестов, икон, короваев. без этой ереси можно обойтись? это обязательно фоткать (коровай), серьёзно????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *