<

ЗСУ затрофеїли перший російський танк-черепаху

19:40 | 17.06.2024 / Новини / /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

Бійці 22 окремої механізованої бригади захопили російський танк Т-62 та взяли у полон його екіпаж у бою на Краматорському напрямку неподалік Кліщіївки.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці бригади, пише Суспільне.

“Трофейний Т-62 росіян відтепер нищитиме їх! Завдяки спільній та злагодженій роботі підрозділів безпілотних систем, артилерії та піхоти вдалося захопити в полон Т-62 та екіпаж окупантів. Боротьба триває!” — розповіли на сторінці 22 бригади.

Як повідомили в офіційному каналі ОСУВ “Хортиця” у телеграмі, Збройні сили України вперше захопили російський танк, облаштований додатковою системою захисту, так званий “танк-черепаха” або “танк-сарай”.

Бійці 22 бригади захопили танк у бою неподалік села Кліщіївка на Краматорському напрямку оборони.

“Уражений танк та дезорієнтований екіпаж противника, намагаючись втекти, втратив будь-яку можливість віднайти вірний напрямок для повернення до своїх позицій. Завдяки артилерії бригади, танк було зупинено на одному з рубежів і вже піхотинці з механізованого батальйону взяли в полон екіпаж разом з танком. Під час перемовин з екіпажем, механік-водій заховався всередині разом з гранатою і намагався підірвати танк. Але наші піхотинці знайшли вагомі аргументи для переконання, що краще жити, ніж вмерти”, — розповіли історію захоплення танка в ОСУВ “Хортиця.

Дату, коли бійці 22 бригади захопили танк, на сторінках “Хортиці” та бригади не вказали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа