<

Злагодження 100 омбр: в бригаді влаштували тактичні військові ігри

13:42 | 29.06.2024 / Новини / /
Перегляди
194
/ Коментарі відсутні

На одному з військових полігонів України, де після 15 місяців боїв на передовій відновлюються бійці 100 окремої механізованої бригади, влаштували тактичні військові ігри.

Як розповів речник 100 омбр Сергій Хомінський, нині в бригаді створюють нові підрозділи, напрацьовують майбутню тактику і отримують нову техніку, пише Суспільне.

Перед тактичними іграми відбулося жеребкування між командами військових. Після чого піхотинці розпочали відпрацювання штурмів та утримання окопів.

“Дуже цікава гра: наступи, штурми. Воно максимально наближене до реального бою. Є люди, які не брали участі в штурмах чи плотних оборонах, тому такі навчання – це великий плюс “, — говорить сержант взводу “Таксист” команда якого перемогла.

Поряд із досвідченими бійцями на іграх і злагодженні — новобранець Максим. Виданню він розповів: у 2022-му йому було 18 років. У ТЦК тоді брати хлопця на службу не захотіли. Тепер, як і хотів, він служить в ЗСУ.

Ті люди, які йшли із самого початку – вони виснажені, втомлені, поранені, — каже новобранець. — Мусить відбутися ротація, щоб їх хтось підмінив, щоб вони відпочили”.

Два тижні тому 100 бригада отримала німецьку бойову машину піхоти “Marder”. Техніка у використанні ще не була, розповів водій-механік Ігор. З його слів, попереду в цій машині розміщуються навідник, командир і водій. Позаду — місця для десанту.

Паралельно з військовими іграми на полігоні триває злагодження — за легендою навчань танкісти волинської сотки ідуть в атаку.

“Бригада вийшла на відновлення. І зараз усі ці етапи проходимо: від індивідуальних навичок кожного солдата, до злагодження батальйону в цілому. Є хлопці, які приймали участь у бойових діях, є і молоде поповнення”, — говорить командир танкового батальйону Олександр Шульга.

Танкістам допомагає саперний підрозділ, бійці якого розчищають дорогу для атаки через мінні загородження.

“Я хотів побачити, як командир штурмової групи буде керувати кожним солдатом і навмисно запланував цю тактичну гру, щоб у змагальному характері виконували ці задачі”, — сказав після військових ігор командир бригади Руслан Ткачук.

Після аналізу тактичної гри військовослужбовці, які показали найкращі результати, матимуть по п’ять днів відпустки. Команда, яка зайняла перше місце, у подарунок отримала тактичні годинники від командира бригади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Липня, Понеділок