<

Зеленський змінив склад РНБО

15:41 | 13.09.2024 / Новини / /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

13-го вересня президент Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки та оборони України, відповідно до кадрових змін в уряді.

Про це йдеться в указі на сайті офісу президента №627, пише Суспільне.

Так, тепер до складу РНБО ввійшли новообрані міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

А також віце-премʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України — міністерка юстиції України Ольга Стефанішина.

Водночас, Олександра Камишіна та Дмитра Кулебу зі складу Ради нацбезпеки виключили.

5-го вересня, депутати Верховної ради України підтримали відставку двох міністрів: Дмитра Кулеби з посади очільника МЗС та Ірини Верещук з посади очільниці міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Також нардепи звільнили голову Фонду держмайна Віталія Коваля, і того ж дня призначили його міністром агрополітики. Кандидатуру підтримав 251 парламентар.

Парламентарі також підтримали призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ. “За” проголосували 258 нардепів. Раніше Сибіга займав посаду 1-го заступника очільника МЗС.

Призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції – міністра юстиції підтримали 253 депутати.

Віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій став заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба. За це проголосували 240 нардепів.

Також Верховна рада призначила Світлану Гринчук на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів.Її кандидатуру підтримали 246 депутатів.

Верховна рада підтримала призначення Матвія Бідного на посаду міністра молоді та спорту. Його кандидатуру Бідного підтримали 239 депутатів. До цього він був в статусі виконувача обов’язків.

Також Рада призначила дипломата Миколу Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій України. За його кандидатуру проголосували 252 народні депутати.

Наталію Калмикову призначили міністеркою у справах ветеранів України. За неї проголосували 240 нардепів.

Верховна рада призначила керівника Укроборонпрому Германа Сметаніна новим міністром стратегічних галузей промисловості. Кандидатуру підтримали 247 депутатів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа
17 Вересня, Вівторок