<

Збитки на 7 млн грн: на Волині оголосили підозру посадовцям лісового господарства

21:11 | 3.07.2024 / Новини / /
Перегляди
295
/ Коментарі відсутні

За фактом незаконної порубки дерев на 7 мільйонів гривень на Волині оголосили підозру посадовцям лісового господарства.

Йдеться про вирубку дерев на території Маневицького та Колківського лісових господарств, повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР).

За даними слідства, створив злочинну групу власник деревообробного підприємства. Він залучив до співпраці водія і трьох лісничих лісгоспів, один з яких нині очолює підприємство на Рівненщині. Їх викрили торік у грудні.

Ролі учасників групи були чітко розподілені. Посадовці лісових господарств підбирали ділянки та під виглядом законних робіт вирубували дерев значно більше, аніж було передбачено дозволами. Далі деревину перевозили на підприємство, обробляли й згодом продавали в Україні та за кордон.

Незаконні рубки на територіях Маневицького та Колківського лісових господарств відбувалися з липня по грудень 2023 року. Лише з вересня по листопад на території лісництв було зрубано 337 сосен, збитки довкіллю склали майже 4, 2 млн грн. Незаконно рубали також дуби та дерева інших цінних порід. Загальні збитки довкіллю оцінюють у 7 млн грн.

Організатору та чотирьом учасникам групи повідомили про підозру у незаконній порубці дерев, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Липня, Субота
5 Липня, П’ятниця