<

«Завуальована пропаганда»: Держкіно закликало Венеційський кінофестиваль виключити з програми фільм «росіяни на війні»

07:17 | 7.09.2024 / Новини /
Перегляди
87
/ Коментарі відсутні

Державне агентство України з питань кіно засудило те, що у програмі Венеційського кінофестивалю є фільм «росіяни на війні». Стрічку назвали «завуальованою російською пропагандою».

Про це йдеться в заяві органу. 

У Держкіно наголосили, що вважають будь-яку форму віктимізації або виправдання агресії та воєнних злочинів з боку росії «абсолютно неприйнятною».

«Це фільм, який намагається зобразити агресорів як жертв, є небезпечним інструментом маніпуляції громадською думкою та має на меті перекласти відповідальність за злочини, вчинені російськими військовими, на інші сторони», — заявило агентство.

Там додали, що такі дії не лише спотворюють реальність, але й загрожують міжнародному правопорядку та сприяють поширенню дезінформації.

Тож Держкіно закликало організаторів Венеційського кінофестивалю переглянути своє рішення та виключити цей фільм із програми. Також орган звернувся до міжнародної кіноспільноти з проханням приєднатися до засудження цього фільму та будь-яких інших спроб використання кіно як інструменту пропаганди.

Що за стрічка?

На кінофестивалі у Венеції представили стрічку «росіяни на війні», що зображує окупантів «звичайними» людьми та не показує руйнування і воєнні злочини, які ті вчиняють.

Для знімання фільму режисерка Анастасія Трофімова сім місяців провела поруч із російськими військовими поблизу фронту в Україні, хоча дозволу на створення стрічки не отримувала. Вона стверджує, що не побачила ознак воєнних злочинів з боку росіян. 

Українська режисерка Ольга Журба розкритикувала показ фільму росіянки. У відповідь Трофімова заявила, що прагне шукати «точки дотику» та перекинути «хоча б мотузку» між росією та Заходом, щоб «ми могли побачити одне одного».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок