<

Завдали збитків на понад 53 млн грн: двом митникам на Ягодині оголосили підозру

19:43 | 26.07.2024 / Новини / /
Перегляди
166
/ 1 коментар

Двом службовцям Волинської митниці повідомили про підозру у зловживаннях і службовому підробленні. Йдеться про збитки на суму понад 53 мільйони гривень.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними слідства, протягом жовтня – грудня 2020 року службові особи Волинської митниці сприяли незаконному переміщенню комп’ютерної техніки «Apple» через міжнародний пункт пропуску «Ягодин», без належної сплати митних платежів, шляхом удаваного імпорту бувшої у використанні сільськогосподарської техніки, механічного обладнання, тощо

Наразі задокументовано 8 епізодів злочинної діяльності службових осіб Волинської митниці, які умисно «не помічали» незаконне переміщення товарів, складали підроблені документи за результатами проведення митних формальностей, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію, чим незаконно мінімізували митні платежі.

Слідчі дії тривають.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




один коментар
  1. придеться йти на угоду зі слідством, сплатити збиток та повертатися до роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота