<

Засновнику «Телеграм» Дурову продовжили термін утримання під вартою

15:35 | 26.08.2024 / Новини / /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

У Франції продовжили тимчасове тримання під вартою засновнику та гендиректору «Телеграм» на ще 48 годин — до 96 усього. Далі йому мають висунути звинувачення або випустити.

Про це повідомляє інформагентство Франції AFP.

За словами джерела, близького до слідства, слідчий суддя, який веде справу, продовжив термін тримання Дурова під вартою.

Такий час затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Далі суддя може прийняти рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою.

Що відомо про затримання Дурова

Засновника і гендиректора «Телеграм» Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов зі свого приватного літака в аеропорту Ле-Бурже. Він збирався повечеряти в країні, його супроводжували охоронець та особистий помічник. У Франції Дурову закидають численні звинувачення в порушеннях роботи його соцмережі «Телеграм», серед яких тероризм, торгівля наркотиками, шахрайство, відмивання грошей і контент, що містить насильство над дитиною. Йому загрожує до 20 років тюрми.

Після затримання Дурова французькі ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до слідства, заявили, що французькі спецслужби домагатимуться доступу до листування в Telegram, пов’язаних зі злочинними спільнотами, а також з санкційними компаніями та особами.

На захист Дурова став американський бізнесмен Ілон Маск.

Посольство РФ у Франції заявило, що вимагає від французької влади забезпечити захист прав Павла Дурова і надати консульський доступ. Російським чиновникам наказали видалити службові листування в телеграм.

Сама соцмережа «Телеграм» ввечері 25-го серпня оприлюднила офіційну заяву, де наголосила, що платформа дотримується європейських законів та стандартів модерації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок