<

За тиждень Сили оборони звільнили понад 37 км² території, – Маляр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:34 | 3.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
57
/ Коментарі відсутні

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на сході та півдні України, протягом останнього тижня вдалося звільнити 9 км² території на півдні та 28,4 км² — на півдні.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“На сході тривають як наступальні, так і оборонні дії. Ми рухаємось на Бахмутському напрямку, а ворог і надалі веде наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках”, — зазначила посадовиця.

За її словами, РФ намагається витіснити українські війська із займаних позицій, але отримує відсіч. Нині там тривають важкі бої.

“За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 квадратних кілометрів”, — зазначила Маляр.

Вона додала, що кількість російських обстрілів на сході за останній час збільшилась вдвічі: із 6457 обстрілів позаминулого тижня до 11753 — минулого.

При цьому на півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

“Вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх. За минулий тиждень збільшено звільнені території на 28,4 квадратних кілометрів”, — заявила Ганна Маляр.

Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км², зазначила заступниця міністра оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок