<

За пів року роботи у центрі підготовки операторів дронів на Волині навчили пів сотні людей

16:09 | 25.06.2024 / Новини / , , /
Перегляди
65
/ Коментарі відсутні

Інструктори школи операторів розвідувальних безпілотних літальних апаратів «Чорний лелека» від початку грудня 2023 року навчили пів сотні людей керувати дронами.

Навчальний центр діє на Волині й набирає на свої курси невеликі групи слухачів, розповів інструктор, який попросив свого імені не називати, пише Суспільне.

Навчання триває чотири дні — обов’язковою є теорія, тренування на симуляторах та практика на полігоні.

Навчаються на дронах DJI mini 2, вони дешевші за ті, що використовують у зоні бойових дій, але оптимальні для навчання, — каже інструктор на позивний “Ред”.

“Він дешевший, ніж мавік, але камера там та ж сама, він може літати від оператора до 7 км, але цього достатньо для навчання. Зараз ми просто даємо базу, щоб студенти змогли звикнути до дронів, до пульта”, — говорить інструктор.

Вадим — курсант. Він пройшов чотириденний теоретичний курс польотів.

“Я маю уявлення трошки, але вибрав такий напрямок, як на мене, він цікавий”, — каже Вадим.

Упродовж дня на полігоні чоловіки відточують навички управління безпілотниками. Спочатку – здають залік на вміння скласти обладнання. Далі – переходять до польотів.

Один – у ролі штурмана, інший – оператора дрона. Курсант Сергій говорить: раніше літав на подібних, тож освоїти цей квадрокоптер було нескладно.

Цивільні, які навчаються у центрі підготовки операторів дронів “Чорний лелека” – за бажанням можуть поповнити лави Збройних Сил. Їхні випускники, каже інструктор, служать у різних бойових бригадах, зокрема, в “Азові” та 3-й штурмовій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота