<

За час контрнаступу ЗСУ звільнили 37 кілометрів площі на Бахмутському напрямку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 31.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

Звільнена площа на Бахмутському напрямку в період контрнаступальних дій Сил оборони України загалом становить 37 квадратних кілометрів. За тиждень українські бійці звільнили там 2 кв. км.

Про це 31-го липня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Окупанти й надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулого тижня, 24–30 липня, на цих напрямках відбулося понад 170 боїв.

На Куп’янському напрямку окупанти штурмували та шукали слабкі місця в українській обороні. Вони активно намагалися наступати в районах південніше Новоселівського для витіснення українських підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл. Але марно: Сили оборони стримують ворожі війська.

“На Лиманському напрямку противник також намагався наступати, аби витіснити ЗСУ в районі Серебрянського лісу. Усі дії ворога були марні”, – запевняє Ганна Маляр.

На Бахмутському напрямку росіяни протягом тижня всіма силами намагалися зупинити наступ Сил оборони. Водночас ЗСУ поступово просувалися.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог зосереджував основні зусилля на веденні наступу, щоб установити повний контроль над Мар’їнкою та оточити Авдіївку — успіху не мав.

Під щільним вогнем авіації та артилерії Сили оборони України минулого тижня звільнили селище Старомайорське Донецької області.

На Півдні Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області ЗСУ мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Загалом звільнена площа територій у межах контрнаступу Сил оборони України становить 204,7 квадратних кілометрів, із них 12,6 кв. км — за останній тиждень. На цих територіях триває розмінування місцевості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок