<
Інші розділи

Яйця, яблука і хліб: у МОЗ розповіли про 10 продуктів для бездоганної розумової активності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 22.08.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Для ефективної роботи наш мозок потребує не лише правильного відпочинку, а й повноцінного харчування

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України у Фейсбуці.

Фахівці Центру громадського здоров’я України підготували інформацію про 10 продуктів для бездоганної розумової активності:

Жирна морська риба містить велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. Саме з цих кислот в нашому організмі виробляється речовина мієлін, який необхідний для швидкої роботи мозку і передачі інформації від однієї клітини до іншої.

Волоські горіхи – це ще одне хороше джерело поліненасиченої жирної кислоти омега-3. При регулярному вживанні волоських горіхів підвищується рівень серотоніну (гормону щастя), що допомагає протистояти депресії і охоче братися за розумову роботу. 3-5 волоських горіхів у день буде цілком достатньо для здоров’я мозку.

Чорниця – джерело антиоксидантів, які дуже потрібні для правильної роботи мозку. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, дозволяють позбутися від шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. 

Какао. У какао бобах у великій кількості міститься потужний антиоксидант флаванол. Ця речовина покращує кровообіг мозку, а також захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альцгеймера). 

Женьшень. Для активізації мозкової діяльності досить буде всього пари крапель настоянки женьшеню на склянку води. 

Яйця. В яйцях міститься багато холіну – речовини, яка допомагає нам зосередитися і поліпшити працездатність нервових клітин. Регулярне вживання яєць дозволить вам тримати мозок у тонусі.

Броколі – це одне з головних джерел вітаміну К, який підтримує нормальну діяльність мозку. Крім того, в броколі міститься бор, дефіцит якого призводить до зниження мозкової активності.

Яблука – містять практично всі мінеральні речовини і вітаміни. Регулярне їх вживання оздоровлює судини мозку, перешкоджаючи їх закупорці.

Сочевиця – джерело заліза і амінокислот, необхідних для швидкого перебігу біохімічних процесів в мозкових клітинах. Так забезпечується ясність розуму і підвищується швидкість мислення.

Хліб з борошна грубого помолу. Для мозкової активності найкраще вживати “повільні” вуглеводи, які містяться в цільнозернових продуктах і борошні грубого помелу. Так ви дозволите мозку зарядитися енергією на весь день.

https://www.facebook.com/phc.org.ua/photos/a.354220654702669/1431373573654033/?type=3&theater




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Грудня, П’ятниця
26 Грудня, Четвер

Sinoptik - logo

Погода на найближчий час