<

Інші розділи

Як зробити ідеальне тісто на пельмені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:16 | 7.06.2021 / Новини / /
Перегляди
69869
/ коментарів 7

У кожного є блюдо, яке асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це, наприклад, ароматні пиріжки з ягодами, а у інших – домашні манти або пельмені.

theLime вирішив поділитися з вами рецептом приготування ідеального тіста на пельмені.

Інгредієнти: борошно пшеничне (500 г), вода (250 мл), яйце (1 шт.), cіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).

Приготування:

В окремому посуді просіюємо борошно.

Порада: Обов’язково завжди просіюйте борошно, таким чином ви насичуєте його киснем. Плюс у борошні може бути різне сміття.

У борошно додаємо сіль, перемішуємо ложкою, потім – яйце і рослинну олію. Перемішуємо, яйце посуваємо до краю посуду, заливаємо суміш гарячою водою.

Порада: Воду кип’ятимо, а потім охолоджуємо до температури 70-75°С.

Замішуємо спочатку тісто ложкою. Починаємо перемішувати інгредієнти в мисці, збираючи їх у грудку, вимішуємо руками.

Порада: Якщо ви побачили в тісті вкраплення звареного жовтка, нічого страшного, він надалі розійдеться.

Вимішуємо тісто близько 7 хвилин.

Порада: Якщо тісто сильно липне до рук, можна додати трохи борошна.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо хвилин на 20-30. Це потрібно для того, щоб набухла клейковина – саме вона робить тісто гнучким і еластичним.

Готове тісто на пельмені поділяємо на кілька рівних шматків. Кожен шматок розгортаємо в довгу ковбаску, ножем розрізаємо її на однакові відрізки приблизно 1-1,5 см. Обвалюємо кожен у борошні, а потім розгортаємо качалкою в невеликий коржик. Потім готуємо начинку і починаємо ліпити пельмені.




коментарів: 7
  1. Таких пільмєнів як в пачках ссср більш не буде . В принципі як і морозива пломбір. Та як і щербету в виді нинішніх плавлених сирків.

  2. Как можно сначала перемешать все ингридиенты, а потом отодвинуть яйцо в сторону?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Грудня, Четвер