Як зробити ідеальне тісто на пельмені
У кожного є блюдо, яке асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це, наприклад, ароматні пиріжки з ягодами, а у інших – домашні манти або пельмені.
theLime вирішив поділитися з вами рецептом приготування ідеального тіста на пельмені.
Інгредієнти: борошно пшеничне (500 г), вода (250 мл), яйце (1 шт.), cіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
В окремому посуді просіюємо борошно.
Порада: Обов’язково завжди просіюйте борошно, таким чином ви насичуєте його киснем. Плюс у борошні може бути різне сміття.
У борошно додаємо сіль, перемішуємо ложкою, потім – яйце і рослинну олію. Перемішуємо, яйце посуваємо до краю посуду, заливаємо суміш гарячою водою.
Порада: Воду кип’ятимо, а потім охолоджуємо до температури 70-75°С.
Замішуємо спочатку тісто ложкою. Починаємо перемішувати інгредієнти в мисці, збираючи їх у грудку, вимішуємо руками.
Порада: Якщо ви побачили в тісті вкраплення звареного жовтка, нічого страшного, він надалі розійдеться.
Вимішуємо тісто близько 7 хвилин.
Порада: Якщо тісто сильно липне до рук, можна додати трохи борошна.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо хвилин на 20-30. Це потрібно для того, щоб набухла клейковина – саме вона робить тісто гнучким і еластичним.
Готове тісто на пельмені поділяємо на кілька рівних шматків. Кожен шматок розгортаємо в довгу ковбаску, ножем розрізаємо її на однакові відрізки приблизно 1-1,5 см. Обвалюємо кожен у борошні, а потім розгортаємо качалкою в невеликий коржик. Потім готуємо начинку і починаємо ліпити пельмені.
Блюдо, українською – страва.
А Sytrus як?
Перекладач тобі в допомогу.)
Краще перекладачку давай, я не по “тим” ділам
Таких пільмєнів як в пачках ссср більш не буде . В принципі як і морозива пломбір. Та як і щербету в виді нинішніх плавлених сирків.
Автор сам пробував місити тісто за цим рецептом? Невігластво кулінарне.
Как можно сначала перемешать все ингридиенты, а потом отодвинуть яйцо в сторону?