Як приготувати смачні та пухкі сирники з гарбуза
Сирники є однією з найулюбленіших українських страв, їх готують переважно на сніданок або як десерт. Ця корисна страва, багата на білок та кальцій, зазвичай готується із додаванням родзинок, кураги, цедри лимона тощо.
Переможниця шоу “МастерШеф 2” на СТБ, українська кулінарна блогерка Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати цю смакоту з гарбуза, – пише Апостроф.
Інгредієнти:
- 400 г кисломолочного сиру;
- 150 г гарбуза;
- 30 г цукру (1–2 ст. л.);
- 40 г борошна (2 ст. л. без гірки);
- одне яйце;
- цедра одного апельсина;
- кориця (за бажанням);
- сіль.
Додатково:
- борошно;
- олія (для смаження).
Приготування
Гарбуз та цедру апельсина треба натерти на тертці. Додати корицю.
Ретельно перетерти сир. Додати цукор, борошно та сіль. Наступний крок – додати гарбуз та перемішати.
Сформувати сирники довільної форми та розміру, відповідно до ваших уподобань. Обваляти їх у борошні. Обсмажити на олії. Викласти на паперові серветки.
