<

Як приготувати різдвяний штолен: майстер-клас від Алли Фітьковської у Нововолинську

17:03 | 16.12.2025 / Новини, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
124
/ Коментарі відсутні

Вже зовсім скоро Різдво, тож ми вирішили приготувати щось особливе — традиційну різдвяну випічку, яку в Європі печуть до цього світлого свята. Саме тому для читачів БУГу, ми разом з майстринею Аллою Фітьковською, власницею кав’ярні «Марципан», зняли атмосферне відео з випікання різдвяного штолену.

Під час майстер-класу говорили про те, що таке штолен, чим він відрізняється від звичайної здоби та чому його традиційно готують напередодні свят. Також детально розповіли про основні етапи приготування — від підготовки інгредієнтів і замішування тіста до формування виробу та завершального змащування вершковим маслом і посипання пудрою після випікання.

Варто зазначити, що штолен потрібно готувати заздалегідь: його можна їсти не раніше ніж через два тижні після початку приготування, щоб він повністю «дозрів» і набрав насичений аромат.

Для приготування штолену використовували:

  • цукор — 150 г,
  • молоко — 150 г,
  • два жовтки,
  • дріжджі — 40 г,
  • борошно — 500 г,
  • вершкове масло — 150 г та додатково масло для змащування.

Святкового аромату випічці додавали спеції — бадьян, кардамон, мускатний горіх, імбир і кориця. До тіста також додавали сухофрукти й горіхи, попередньо замочені в алкоголі.

У відео майстриня покроково ділилася досвідом випікання штолену та власними секретами приготування. У результаті вийшла ароматна святкова випічка, яка може стати частиною домашньої різдвяної традиції.

Запрошуємо до перегляду!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Грудня, Вівторок