Як приготувати різдвяний штолен: майстер-клас від Алли Фітьковської у Нововолинську
Вже зовсім скоро Різдво, тож ми вирішили приготувати щось особливе — традиційну різдвяну випічку, яку в Європі печуть до цього світлого свята. Саме тому для читачів БУГу, ми разом з майстринею Аллою Фітьковською, власницею кав’ярні «Марципан», зняли атмосферне відео з випікання різдвяного штолену.
Під час майстер-класу говорили про те, що таке штолен, чим він відрізняється від звичайної здоби та чому його традиційно готують напередодні свят. Також детально розповіли про основні етапи приготування — від підготовки інгредієнтів і замішування тіста до формування виробу та завершального змащування вершковим маслом і посипання пудрою після випікання.
Варто зазначити, що штолен потрібно готувати заздалегідь: його можна їсти не раніше ніж через два тижні після початку приготування, щоб він повністю «дозрів» і набрав насичений аромат.
Для приготування штолену використовували:
- цукор — 150 г,
- молоко — 150 г,
- два жовтки,
- дріжджі — 40 г,
- борошно — 500 г,
- вершкове масло — 150 г та додатково масло для змащування.
Святкового аромату випічці додавали спеції — бадьян, кардамон, мускатний горіх, імбир і кориця. До тіста також додавали сухофрукти й горіхи, попередньо замочені в алкоголі.
У відео майстриня покроково ділилася досвідом випікання штолену та власними секретами приготування. У результаті вийшла ароматна святкова випічка, яка може стати частиною домашньої різдвяної традиції.
Запрошуємо до перегляду!

