Як приготувати паштет із печінки: найкращі рецепти
Курячий, яловичий або свинячий паштет – закуска, яку можна придбати в будь-якому магазині. Але навіщо, якщо його легко приготувати самостійно зі знайомих інгредієнтів.
УНІАН з’ясував, який найсмачніший паштет і які рецепти точно потрібно записати собі.
Паштет домашній у салі
- Печінка індича – 500 г
- Сало свіже, шпик – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Мускатний горіх – дрібка
- Тонкий пласт сала (товщина – до 0,8 см), (розмір – 20х20 см)
Печінку вимити, обсушити, подрібнити, а сало нарізати шматками 2х2 см. На пательні з олією обсмажити печінку, сало і цибулю, нарізану півкільцями, 10 хвилин. Пару шматочків печінки дрібно нарізати (до 0.5 см у діаметрі), а решту разом із салом і цибулею пропустити через м’ясорубку або блендер. Додати жовток, сіль, перець, мускатний горіх. Окремо збити білок і акуратно підмішати в масу, додати подрібнені шматочки печінки.
Вистелити фольгу на форму, викласти пласт сала. Посолити, поперчити, зверху викласти паштет і сформувати рулет. Посипати сіллю і перцем, загорнути у фольгу. Випікати в духовці 30-40 хвилин за 180°C. Остудити в духовці, а потім прибрати в холодильник.
Паштет із печінки яловичини з маслом і зеленню
Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб до моменту приготування воно було м’яким.
- Печінка яловича – 500 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове (розм’якшене) – 200 г
- Олія рослинна – 1 ст.л
- Кріп свіжий – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Печінку вимити, обсушити, нарізати шматочками. Налити в каструлю воду, покласти печінку, два рази довести до кипіння, після другого зняти піну, зменшити вогонь і варити 20 хвилин. Злити воду, остудити. Цибулю і моркву нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією 5-7 хвилин. Половину печінки й овочів викласти в чашу блендера, подрібнити, викласти на окрему тарілку. Так само вчинити з другою половиною інгредієнтів.
З’єднати масу в одній ємності, посолити, поперчити, додати 50 г олії, перемішати. Кріп подрібнити, з’єднати в тарілці з олією, що залишилася. На столі розстелити фольгу, зверху застелити харчовою плівкою, викласти паштет товстим шаром, змастити олією з кропом. Згорнути рулет, акуратно загортаючи фольгу. Прибрати в холодильник на 3 години. Охолоджений рулет нарізати кружечками.
Ніжний паштет із курячої печінки з сиром
- Печінка куряча – 500 г
- Сметана 20% – 80 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.л
- Сир – 50 г
- Масло вершкове – 50 г
- Горіх мускатний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія рослинна – для обсмажування
Печінку вимити, обсушити, обваляти кожен шматочок у борошні. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити печінку на олії з двох боків. Додати цибулю, перемішати, смажити до готовності. Викласти сметану, сіль і спеції, знову перемішати, влити 50 мл води, накрити кришкою, тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
Варені яйця і твердий сир натерти на тертці, з’єднати в одному посуді й додати вершкове масло, перемішати. Готову печінку пропустити через м’ясорубку, додатково розім’яти виделкою.
Постелити харчову плівку, на неї викласти паштет, зверху розподілити начинку. Акуратно згорнути паштет, кінці плівки скрутити в джгут, а сам рулет кілька разів прокрутити на столі, щоб він став щільним. Прибрати в холодильник на 1-2 години.
.gif)