<

Виявили сказ: у Володимирі кіт покусав 13-річну дівчинку та подряпав її дідуся

15:08 | 2.08.2024 / Новини / /
Перегляди
211
/ 1 коментар

У місті Володимирі домашній кіт покусав 13-річну дівчинку та подряпав її дідуся. Тварину оглянули ветеринари та забрали її на карантин.

Це сталося 23-го липня на вулиці Островецькій. Після загибелі кота, 1 серпня, експертиза показала, що тварина була хвора на сказ. Про це Суспільному розповів керівник Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини Юрій Савчук.

З його слів, онука і дідусь після висновків експертизи, отримують антирабічну вакцину від сказу. З 2 серпня у місті оголошений карантин.

Наразі працівники ветеринарної служби проводять подвірний обхід прилеглих вулиць та села Острівок, також вакцинують усіх домашніх тварин в цьому районі.

Для вакцинації домашніх тварин просять звертатися за адресою: вул. Кобзарська, 1, з 8.00 до 17.00 (крім вихідних).

Як розповіла головна спеціалістка відділу організації протиепізоотичних заходів обласного управління Держпродспоживслужби Анна Синя, це 19 випадок сказу у тварин, зареєстрований від початку року на Волині та 11-й у Володимирському районі.

Нагадаємо, у Володимирі ввели карантинні обмеження терміном 60 днів у зв’язку із виявленням сказу кота у приватному господарстві в селі Острівок.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок