<

Виходить смачніше за лосося: розповіли, як замаринувати скумбрію

05:34 | 24.12.2025 / Новини / /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

Скумбрію люблять багато людей, але ціни на мариновану рибу в магазинах часто «кусаються», тим паче що знайти дійсно смачний продукт – проблема.

УНІАН розповів, як готується маринована скумбрія по-домашньому. Переконайтеся, що всі запропоновані рецепти дійсно прості та дуже вдалі.

    Маринована скумбрія з цибулею

    За цим рецептом рибу готували багато господинь, особливо ті, які перепробували тисячу варіантів і визначили, що цей – найкращий. На смак така скумбрія, маринована в домашніх умовах, ніжна і соковита.

    Інгредієнти:

    • дві заморожені скумбрії;
    • одна ріпчаста цибуля;
    • двісті п’ятдесят мілілітрів води;
    • шість бутонів гвоздики;
    • десять горошинок чорного перцю;
    • щіпка меленого чорного перцю;
    • п’ять зерен коріандру;
    • дві чайні ложки солі;
    • половина чайної ложки цукру;
    • дві столові ложки соняшникової олії;
    • дві з половиною ложки яблучного оцту 9%;
    • два лаврові листки.

    Скумбрію можна брати і свіжу, і заморожену, якщо ви віддаєте перевагу останньому варіанту, то рибу необхідно розморозити. Потім прибрати голову, випатрати, ретельно промити і нарізати шматочками. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати кільцями або півкільцями.

    Приготувати маринад – закип’ятити воду, додати туди цукор, сіль, усі зазначені спеції та олію. Кип’ятити, помішуючи, одну хвилину, потім влити оцет, знову перемішати і прибрати з вогню. Повністю остудити.

    Викласти рибу в отриманий маринад, додати цибулю, розмішати. Накрити ємність кришкою і прибрати скумбрію в холодильник на добу. Коли риба буде готова, її можна подати до столу.

    Маринована скумбрія шматочками з гірчицею

    Ще один шикарний варіант маринаду – з використанням гірчиці в насінні. Незважаючи на те, що скумбрія сама по собі жирна, всі інгредієнти тільки покращують смак і не “обтяжують” страву.

    Інгредієнти:

    • одна свіжоморожена скумбрія;
    • дві ріпчасті цибулі;
    • десять горошин чорного перцю;
    • три горошини запашного перцю;
    • два лаврові листки;
    • дві столові ложки соку лимона;
    • половина чайної ложки насіння гірчиці;
    • половина чайної ложки меленого коріандру;
    • п’ять столових ложок соняшникової олії;
    • дві з половиною чайних ложок солі;
    • одна чайна ложка цукру.

    Скумбрія, маринована в розсолі, готується дуже просто – спершу потрібно прибрати голову риби, дістати тельбухи і промити тушку під проточною водою. Потім нарізати її порційними шматочками і викласти в ємність. Після цього приступити до приготування маринаду. В окремій мисці з’єднати сіль, цукор, два види перців, коріандр, гірчицю, лавровий лист.

    Заправити спеції теплою соняшниковою олією, злегка підігрітою на плиті або в мікрохвильовці, додати лимонний сік. Залити маринадом шматочки скумбрії, перемішати. Очистити ріпчасту цибулю, нарізати півкільцями, пом’яти рукою, щоб овоч став м’якшим і пустив сік. Викласти в скляну банку рибу, чергуючи з цибулею, залити все розсолом. Закрити кришкою і прибрати в холодильник на добу.

    Скумбрія маринована швидкого приготування за 3 години

    Якщо у вас немає часу або бажання чекати добу, а то й три доби, поки риба промаринується, можна використати швидкий метод – уже за три години скумбрія буде готова.

    Інгредієнти:

    • дві свіжоморожені скумбрії;
    • три столові ложки солі;
    • півлітра чистої води;
    • одна ріпчаста цибуля;
    • дві столові ложки рослинної олії;
    • дві столові ложки яблучного оцту 9%.

    Насамперед потрібно приготувати розсіл – узяти банку або півлітровий кухоль і наповнити її чистою, головне – не кип’яченою, а звичайною питною, водою. Розмішати в ній сіль і перевірити розчин на міцність. Для цього взяти сире куряче яйце й опустити в рідину – якщо курячий продукт сплив щонайменше на 5 см кінцем догори, розсіл готовий, якщо ні – потрібно долити води, доки не отримаєте потрібний результат.

    Читайте також:

    Наступний крок – підготовка риби. Свіжоморожену скумбрію злегка розморозити, але не до кінця – так вам буде легше її чистити і нарізати. Прибрати голову, дістати тельбухи і чорну плівку, вимити під струменем води і обсушити паперовими рушниками. Нарізати шматочками, скласти в миску, залити сольовим розчином і залишити в кімнаті рівно на дві години. Після цього злити воду, очищену і нарізану кільцями цибулю викласти на дно будь-якої глибокої ємності, зверху розмістити рибу.

    Додати оцет і олію, за бажанням можна зменшити кількість оцту, якщо не любите занадто кислий присмак. Чергувати цибулю, рибу та олію, поки не закінчаться продукти. Закрити ємність кришкою і прибрати в холодильник на годину. Після закінчення цього часу смачна маринована скумбрія буде готова до подачі.


    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    24 Грудня, Середа
    23 Грудня, Вівторок