<

Встановили, хто організував удар по «Охматдиту» в Києві

22:13 | 10.09.2024 / Новини / , , /
Перегляди
458
/ Коментарі відсутні

Командувачу військово-повітряними силами рф повідомили про підозру в організації удару по дитячій лікарні «Охматдит».

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Офіс Генерального прокурора спільно зі Службою безпеки України встановили одного з причетних до організації та вчинення удару по дитячій лікарні «Охмадит». Це генерал-лейтенант зс рф, колишній командувач дальньої авіації Військово-повітряних сил Повітряно-космічних сил зс рф, нині командувач Військово-Повітряними силами рф – заступник Головнокомандувача Повітряно-космічними силами рф.

Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін, перебуваючи на місці ворожої атаки по «Охматдиту» разом з Прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом та керівницею розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора МКС Брендою Дж. Голліс.

За даними слідства, саме цей російський командувач 8 липня 2024 приблизно о 10 годині 45 хвилин наказав підпорядкованим йому підрозділам здійснити удар з використанням ракетоносця-бомбардувальника Ту-95МС крилатою ракетою Х-101 по приміщенню дитячої лікарні. Вона влучила в один із лікувальних корпусів, у якому на той час надавалась медична допомога дітям.

Ракети такого типу використовують для ураження наземних цілей із заздалегідь відомими координатами.

Внаслідок удару росії загинуло двоє цивільних людей – молода лікарка та дідусь маленької пацієнтки. Щонайменше 34 людини, серед яких 9 дітей, були травмовані. Загалом під час удару в приміщенні лікарні перебували понад 600 дітей. Руйнувань зазнали приміщення лікарні. Було знищено цінне медичне обладнання, вкрай необхідне для лікування дітей.

На підставі зібраних доказів цьому представникові командування військ країни-агресора повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Міжнародний кримінальний суд розслідує провадження щодо цього офіцера та видав ордер на його арешт за обстріли енергетичної інфраструктури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Вересня, Вівторок