<

Волиняни оформили 12 кредитів на встановлення сонячних панелей

17:51 | 5.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

Уряд продовжує впроваджувати програми для бізнесу та населення, які стимулюватимуть розвиток розподіленої генерації та сприятимуть енергетичній безпеці країни. Зокрема, з липня 2024 року фізичні особи можуть оформити кредит на встановлення сонячних панелей.

Про це повідомила директорка департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Вероніка Бальбуза під час брифінгу в облдержадміністрації.

«Станом на сьогодні вже видано 12 кредитів на загальну суму чотири мільйони гривень, – зазначила посадовиця. – Фізичні особи можуть скористатися пільговим кредитуванням під нуль відсотків, тобто держава повністю компенсує відсоткову ставку. Термін кредитування – до 10 років. Сума кредитування може сягати до 480 тисяч гривень».

Читати ще: На будівлі Шацької лікарні встановили сонячні панелі

До слова, кредит можна отримати в одного з банків-партнерів програми:

  • «ПриватБанк»;
  • «Ощадбанк»;
  • «Укргазбанк»;
  • «Сенс Банк»;
  • Банк «Глобус».

Для його отримання потрібно підготувати та подати відповідні документи, серед яких: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідка про доходи, а також документи на обладнання, яке планують придбати.

Окрім того, енергокредити можуть отримати суб’єкти господарювання. Це фізичні особи-підприємці, юридичні особи, а також ОСББ. Для них відсоткова ставка становить 7 % річних. Термін кредитування – до 10 років. Для ОСББ кредит становить до 5 млн грн, а для суб’єктів господарювання – до 150 млн грн.

Зі слів Вероніки Бальбузи, загалом за 9 місяців 2024 року суб’єктам господарювання Волині видано 19 кредитів на суму 18,6 млн грн. 13 кредитів видано на сонячні панелі, ще 6 – на генератори.

Разом із тим, програмою можуть скористатися великі підприємства. Відсоткова ставка для них більша – 13,5 %. Термін кредитування – до 10 років. А сума кредитування сягає 25 млн євро. Такі кредити зазвичай призначені на відбудову знищеної або пошкодженої енергоструктури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Жовтня, Субота