<

Інші розділи

Волинський шеф-кухар розповів, як приготувати легендарні світязькі пончики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 1.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
13363
/ Коментарі відсутні

Волинський шеф-кухар Дмитро Жуковець поділився рецептом приготування легендарних світязьких пончиків.

Відеорецепт він опублікував у своєму блозі в інстаграмі, пише Район. Життя.

Для приготування пончиків вам знадобиться:

  • 500 г борошна
  • 110 г води
  • 110 г молока
  • 60 г яйця
  • 70 г цукру
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 10 г темного рому (опційно*)
  • 8 г солі
  • 80 г масла

*всі інгредієнти мають бути холодні 

Змішати всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додати сіль і вимішати 10 хвилин до пружності й еластичності. Додати холодне масло і вимішати ще 5-7 хвилин до гладкого стану

Дати тісту побродити при кімнатній температурі 1,5 години.

Поділити шматочки по 50 г і сформувати пончики (на 1 пончик у Дмитра йшло 20 г чорниці та 5 г цукру). З начинкою будьте обережні, чим більше начинки – тим більше ймовірність, що їх розірве.

Вистійка 45 хвилин при кімнатній температурі.

Смажити в розігрітій олії при 175 С по 3 хвилини з кожної сторони. Посмажені пончики промочити серветками й посипати цукровою пудрою

«Робіть небагато, бо точно з‘їсте всі і будете товстими», – пожартував блогер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

22 Листопада, П’ятниця
21 Листопада, Четвер

Sinoptik - logo

Погода на найближчий час