<

Волинські поліцейські нагадують, що чоловікам необхідно носити з собою документи

22:07 | 19.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
183
/ Коментарі відсутні

Поліція Волині нагадує, що чоловіки віком від 18 до 60 років мають показувати документи на вимогу правоохоронців.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

На період дії воєнного стану, згідно із ст. 32 Закону України «Про Національну поліцію», поліцейський має право вимагати в особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років пред’явлення нею військово-облікового документа разом з документом, що посвідчує особу, у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в документах. 

Нагадаємо, 18-го травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, згідно з яким чоловіки віком 18−60 років до 16-го липня 2024 року мали оновити свої військово-облікові дані. 

До компетенції поліції входить перевірка таких документів – ця норма спрямована на дотримання військовозобов’язаними законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Якщо ж установлено особу, яка, відповідно до звернення ТЦК та СП вчинила адміністративне правопорушення (наприклад, знаходиться в розшуку), то в такому випадку поліцейський уповноважений на здійснення адміністративного затримання та доставляння військовозобов’язаного до ТЦК та СП.

Нагадаємо, 18-го вересня у Луцьку чоловік чинив опір військовослужбовцям ТЦК та СП і поліцейському під час перевірки його військово-облікових документів. Встановили, що чоловік не оновив дані та перебував у розшуку, і виконувати законні вимоги правоохоронців відмовлявся та намагався втекти. Його затримали та доставили до Луцького ОМТЦ та СП.

«Шановні громадяни! Звертаємось до вас з проханням пам’ятати про те, що в нашій країні діє правовий режим воєнного стану, тому наголошуємо на необхідності виконувати законні вимоги Сил безпеки та оборони України і не створювати картинку для інформаційно-психологічних операцій ворога», – кажуть в поліції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця
19 Вересня, Четвер