<

Зірваний дах на багатоповерхівці у Володимирі: засідала комісія, комунальники прибрали розкидану бляху та сміття

22:13 | 20.08.2024 / Володимир / , /
Перегляди
1048
/ 1 коментар

20-го серпня після обіду комунальні служби прибрали розкидану покрівельну бляху, дерев’яні крокви та інше сміття, яке утворилося внаслідок зірваної через негоду покрівлі на вулиці Ковельській 104 у Володимирі.

Нагадаємо, ввечері 19-го серпня у Володимирі вирувала негода. Під час грози, внаслідок шквального вітру, на одній із багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 104 зірвало дах, чим повибивало вікна у будинку 102, та пошкодило 8 припаркованих автомобілів. На щастя з людей ніхто не постраждав. За інформацією ДСНС, зруйновано 600 м кв покрівлі, пошкоджено 8 автомобілів, два балкони. На щастя з людей ніхто не постраждав.

Як розповів переший заступник міського голови Володимира Ярослав Матвійчук, 20-го серпня засідала комісія, на яку запросили проєктну комунальну службу з області “Волиньпроект”. Дана фірма виготовить проєктне рішення, за яким ліквідуватимуть ситуацію, що склалася з даними будинками.

“Після цього будемо виготовляти проєкт, робити експертизу та визначатися із депутатами щодо фінансування даного об’єкту. Людей ніхто не залишить у цій ситуації, яка склалася. І хоч будинок на Ковельській 104 належить до ОСББ, але при цій аварії місто буде допомагати”, – запевнив Матвійчук.

Наслідки негоди усували працівники місцевого КП “Управляюча житлова компанія”. Начальник УЖК Роман Ковальчук розповів, що на місці працюють 8 працівників, залучили вантажні автомобілі, вишку підприємства. Комунальники приводять в порядок дворову територію, забирають решти будівельних матеріалів. Варто зазначити, що будинок на Ковельській 102, на який летіли залишки покрівлі із будинку 104, знаходиться під управлінням УЖК. Тож там силами комунальників замінили покрівлю на дашку під’їзду.

Пані Тамара, чия квартира знаходиться на п’ятому поверсі, розповіла, що на час негоди не була вдома. Близько 9 години вечора на місце, після дзвінка сусідів, приїхала її дочка. Вона розповіла, що зі стелі у коридорі, кухні почала текти вода, почали підставляти відра й інші ємності, щоб її стримати, але вода просочилася і на четвертий поверх. На допомогу прийшли сусіди, допомогли з місткостями та врятувати техніку. Від місцевої влади вони просять допомоги у перекритті даху.

За словами голови ОСББ “Олімпійський” Ольги лазар, покрівлю на будинку 104, яку зірвало внаслідок негоди, вони облаштовували орієнтовно 10 років тому власними силами.

Міський голова Ігор Пальонка у телеграмі зазначив, що за результатами експертної оцінки будуть готувати пропозицію на чергову сесію міської ради, яка відбудеться 28 серпня, щодо виділення коштів на ремонт даху, а також на компенсацію збитків мешканцям, чиє майно постраждало від негоди. Заяву щодо отримання такої допомоги можна написати у ЦНАПі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Вересня, Субота