<

З російського полону повернувся уродженець Володимира Дмитро Климович

15:05 | 14.09.2024 / Володимир / /
Перегляди
4135
/ Коментарі відсутні

14-го вересня в результаті обміну полонених з російською федерацією в Україну з полону повернулися 103 військовослужбовці Збройних сил.

Серед них – Дмитро Климович, родом з Володимира. Та ще двоє волинян – ковельчанин Владислав Оксеньчук, 1997 р.н та лучанин Владислав Котельніков, 1996 р.н.

Захисники перебували в полоні понад два з половиною роки.

У 2014 році Дмитро Климович навчався в Криму в Академії військово-морських сил імені адмірала Нахімова.

Коли росіяни захопили академію, усіх курсантів викликали до себе. Не лякали й не били. Навпаки — заманювали пряником. Обіцяли вдесятеро вищі стипендії та одразу поліпшили харчування. Хлопці з Криму погодилися перейти на російський бік. З материкової частини — хто як. Дмитро навідріз відмовився.

У день, коли окупанти влаштували офіційне свято переведення академії на російські рейки, відмовлянтам наказали сидіти в приміщенні й не висовувати своїх носів надвір. На свято покликали відставних моряків, пенсіонерів. Курсантів вистроїли в шеренги. Спочатку зняли прапор Військово-морських сил України. А коли стали знімати синьо-жовтий, сценарій росіянам зламала зграйка курсантів, котра вийшла на вулицю і на повен голос стала співати гімн України. Серед них був і Дмитро Климович. Ті кадри тоді облетіли всі медіа. Українці захоплювалися сміливими курсантами.

Далі Дмитро продовжував навчання вже в Одесі. Згодом він з дружиною переїхали до Маріуполя. Туди випускника Одеської академї скерували на роботу на корабель «Донбас».

Фото на головній – Громадське




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа