<

«З цього трофейного танка я маю поцілити в червону зірку», – танкісти 14 бригади розповіли про бій, де знищили ворожу БМП

18:49 | 19.07.2024 / Володимир / /
Перегляди
631
/ Коментарі відсутні

Танковий екіпаж 14 бригади імені князя Романа Великого, здійснюючи стрільбу прямим наведенням, героїчно виконав бойове завдання під шквальним вогнем артилерії противника. Окрім живої сили ворога, знищили і БМП.

Танкісти розповіли про цей бій, свої емоції та плани на майбутнє. Відео опублікувала 14 бригада у ютубі.

Як розповів командир бойової машини Володимир, вони отримали завдання відпрацювати посадку, а піхота мала зачистити її, щоб відбити. У них робота налагоджена.

Основна робота залежить від командира, зазначив навідник танкової гармати володимирчанин Віталій. Боєць віджартовується, що до повномасштабної війни з росією, єдиний танк, що він бачив – це пам’ятник Т-34 на постаменті, який згодом демонтували в рамках процесів декомунізації. Він потрапив у бригаду по мобілізації, згодом його відправили “в учебку”, після чого став танкістом.

“Потім попав сюди, влився в цей екіпаж. Хлопців я ні на кого не поміняю, ми вже як сім’я. Ми і сала разом поїмо взимку, поріжемо на башті і разом постріляємо і разом виїдемо”, – зізнається Віталій.

На відео 14 бригада поділилася унікальними кадрами знищення танковою бригадою ворожого БМП. Хоча Віталій розповів, що у кадр, яке знімав їхній дрон, потрапило не все. Адже коли вони підбиралися, по ним випустили гради, вони чули вибухи, перебуваючи у танку.

Командир бойової машини Володимир додав, що вони просто виконують свою роботу та хочуть допомогти іншим бійцям, піхоті.

“Танк – це сила. Броня – крепка, кулак – міцний”, – відгукується Володимир.

Механік-водій танка Олександр зазначає, що його задача – вивести техніку з-під обстрілів, адже росіяни добре знають місця, де можна поцілити та прострілюють посадки.

Головне – не стояти на місці, додає Віталій. Були проходи, страшно, але танкістам вдалося прорватися.

“Страшно, бо страху немає лише дурень. Всі ми боїмося смерті, всі знаємо, куди їдемо”, – зізнався навідник.

Під час виконання бойової задачі екіпаж танку знаходився під щільним вогнем. Поруч було близько 20 прильотів. Окрім артилерійських обстрілів, кружляли FPV-дрони.

Командир розповів, що діставшись до потрібної точки механік, якого вони ласкаво називають “Малиш”, заглушив машину. Побачивши ворожий дрон, танкісти закрили люк. Але допомогла “сітка”, яка глушила сигнал.

Задача була “розбирати посадку”. Тому танкісти 14 бригади маневрували з одного краю в інший. Вороги дісталися туди на БМП, але наші її підбили, тож рухатись ворожа техніка не могла. Згодом танкістам дали команду знищити її повністю і дану задачу було виконано. Тож екіпаж танку героїчно виконав бойове завдання та щасливий повернувся до своїх.

“Я ще маю на цій машині, на Червоній площі розвернутися”, – впевнений водій Олександр.

Натомість навідник Віталій має ще грандіозніші плани та планує з танка поцілити у зірку на московській площі.

Про те, як танкісти знищували ворога, дивіться у відеосюжеті 14 бригади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота