<

«Вимагаю заборонити УПЦ мп і виселити московську церкву з Успенського собору у Володимирі», – Гузь з колегами блокує Верховну Раду

14:28 | 23.07.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
1436
/ коментарі 4

23-го липня нардеп Ігор Гузь разом з колегами блокує трибуну Верховної Ради України. Вимагає голосування і прийняття закону №8371 про заборону московської церкви, а також виселення УПЦ мп з Успенського собору у Володимирі.

Нардеп зазначає, що попри вимогу парламентарів прийняти закон №8371 про заборону московської церкви. Наступне сесійне засідання перенесли аж на серпень.

“Все зробили, аби залишити руку москви в храмах і головах парафіян. Це не рішення! Чекати ми вже не маємо права! Вимагаємо провести голосування і підтримати заборону московської церкви в Україні”, – закликає Ігор Гузь!

Також він вимагає від правоохоронців та органів державної влади виселити московську церкву з Успенського собору у Володимирі. По цьому питанню нардеп виділив три пункти:

По-перше, московський патріархат наразі продовжує нелегально займати комплекс споруд Успенського собору, адже юридичного права на це уже немає. Оскільки договір оренди закінчився 1-го липня.

По-друге, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко “в тиху” продовжив договір оренди релігійним організаціям УПЦ мп на користування Зимненським жіночим та Низкинцьким чоловічим монастирями ще майже на 50 років.

По-третє, справу із Успенським собором намагаються затягнути через суд. Вона може тривати роками. Оскільки представники УПЦ мп можуть подавати апеляції, не з’являтися на засідання. Це все робиться для того, щоб московський патріархат перебував в Успенському соборі якомога довше. Або дочекавсь “слушного моменту” продовжити договір оренди.

“Хочу зазначити, що цього не буде. Московська церква повинна знати, що якщо вона хоче використати цю технологію, то може наступити певний момент, я думаю, найближчим часом, коли збереться громада і викине москалів із культової споруди Успенського собору. Дана позиція повинна бути у всіх людей, не зважаючи на політичні переконання та розбіжності.

Недопустимо, коли така святиня лишається в лапах країни-агресора!”, – обурюється нардеп.

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір на користування спорудами комплексу Успенського собору релігійною організацією. УПЦ московського патріархату. Проте УПЦ мп на чолі з митрополитом Володимиром не збираються покидати приміщення. Акти про передачу майна, які передала комісія, що працювала того дня на місці, вони відмовились підписувати. Справу розглядатимуть у суді.




коментарів: 4
  1. Скільки ще отців-колаборантів треба затримати аби до людей дійшло, що мп – структурний підрозділ фсб????

    • Іринко, не дійде скільки б не затримали. бо прихожани тих гадюшників повні зомбі, як і вся рабзєя.

  2. Давно було пора – ще позавчора! Проте, ВРУ на чолі з її очільником Р.Стефанчуком, затягує цей процес як тільки може. Я вже казав, і не один раз: Розпустити Верховну раду і ввести пряме президентське правління до закінчення війни! А після цього – одночасно провести вибори Президента і Парламенту України. Диктатура, кажете? Можливо і проклюнуться якісь її елементи у вигляді обмеження прав та свобод громадян на період війни. Це й передбачено, окремими пунктами, Конституції України. Не мовчіть люди!

  3. mit seinem bebechen hinaus. Кляті москалі зіпсували екологію. Річки обміліли, дерева повисихали. Тепер кацапа ані втопити, ані повісити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота